Επιστολή της ΕΟΓ προς τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη - OlaDeka

Επιστολή της ΕΟΓ προς τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη

Δημιουργία προγραμμάτων για την ενίσχυση των εργαζομένων του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας και τη στήριξη των ανέργων

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη

Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη

Γενική Γραμματέα Εργασίας κα Άννα Στρατινάκη

Αξιότιμοι,

Με την παρούσα επιστολή και σε συνέχεια της συνάντησης εργασίας υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κοζάνη την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, όπου ο διαφάνηκε η πρόθεση του κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη του κλάδου της ελληνικής γουνοποιίας και της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στο σύνολό της, η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας έχει να προτείνει τα κάτωθι:

Α) Τη δημιουργία Προγράμματος Στήριξης Ανέργων Γουνεργατών

Β) Τη δημιουργία Προγράμματος Στήριξης Εργαζομένων στον Κλάδο της Ελληνικής Γουνοποιίας.

Οι λόγοι είναι πολλαπλοί και έχουν ειπωθεί πολλάκις. Εν συντομία, η δημιουργία των εν λόγω προγραμμάτων:

• Θα αποτρέψει την οικονομική κατάρρευση της Π.Ε. Καστοριάς, του Δήμου Βοΐου και κατ’ επέκταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

• Θα διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον κλάδο της γούνας, όπου στην παρούσα φάση οι επιχειρηματίες γουνοποιοί, με κάθε τρόπο και κάθε μέσο προσπαθούν να μην προβούν σε απολύσεις, απολύσεις οι οποίες θα είναι αναπόφευκτες εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

• Θα δώσει οικονομική ανάσα στους ανέργους, οι οποίοι τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούν να απορροφηθούν από τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις.

• Επίσης, δεν θα χαθεί η τέχνη της γούνας, το σήμα κατατεθέν της Π.Ε. Καστοριάς, η πολιτιστική της κληρονομία.

Στο σημείο αυτό, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον Υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, για τη στήριξή του, όλους αυτούς τους δύσκολους οικονομικούς και υγειονομικούς καιρούς, όπως επίσης και σε όλο το επιτελείο του Υπουργείου Εργασίας.

Ευελπιστούμε στη συνέχιση της αγαστής μας συνεργασίας, στην ικανοποίηση των αιτημάτων μας τα οποία στοχεύουν στο κοινό όφελος και παρακαλούμε όπως ορίσατε συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το συντομότερο δυνατό.

Για την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας,

Ο Πρόεδρος

Απόστολος Τσούκας

Ο Γενικός Γραμματέας

Φαίδων Γκιάτας

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria