Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα - Mέχρι τι ώρα θα λειτουργήσουν - OlaDeka

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα – Mέχρι τι ώρα θα λειτουργήσουν

Ανοιχτά θα είναι αύριο Κυριακή 7 Νοεμβρίου καταστήματα και σούπερ μάρκετ, καθώς είναι η πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, ξεκίνησαν οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 του μηνός. 

Τι ισχύει στις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Στο διάστημα αυτό παρέχεται από τον νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της περιόδου, που φέτος συμπίπτει με την 7η Νοεμβρίου, με προτεινόμενο από τον Ε.Σ.Α ωράριο λειτουργίας, από τις 11:00′ έως τις 18:00′.

Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, απευθυνόμενος στους καταναλωτές δηλώνει ότι όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, τα καταστήματα με πραγματικό αίσθημα ευθύνης συνεχίζουν να τηρούν ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας και καλεί τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων.

Τέλος, απευθυνόμενος ο πρόεδρος στους εμπόρους, τους διαβεβαιώνει πως ο σύλλογος, με γνώμονα την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών της χώρας, εμμένει στο αίτημα του για άμεση κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν έχουν ακόμα καταργηθεί.

Σημειώνεται ότι από το Σάββατο (6/11) τέθηκαν σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα:

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται στον χώρο εργασίας τους είτε στο Δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, με δύο εργαστηριακά τεστ (rapid test ή PCR) την εβδομάδα με δικό τους κόστος.

Θα είναι πλέον αναγκαίο αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια, μεικτούς χώρους εστίασης (εξωτερικοί χώροι). Διευκρινίζεται ότι πλέον απαιτείται rapid test και για τους εξωτερικούς χώρους εστίασης.

Εξαιρείται μόνο η πρόσβαση στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι), φαρμακεία και εκκλησίες.

Παράλληλα, απευθύνεται σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Οκτώ χιλιάδες αστυνομικοί με 1.900 συνεργεία διενεργούν σαρωτικούς ελέγχους με βάση τα νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά στο «στόχαστρο» θα μπουν μπαρ και νυχτερινά κέντρα, ενώ στόχος είναι οι έλεγχοι να είναι γρήγοροι από ολιγομελή συνεργεία.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και για τα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και του ελέγχου ταυτοπροσωπίας.

Ειδικότερα, για τα καταστήματα τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα προβλέπονται πρόστιμα από 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Όπως έχει οριστεί, τρεις Κυριακές έως το τέλος του έτους θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και σούπερ μάρκετ:

Στις 7 Νοεμβρίου

Στις 12 Δεκεμβρίου

Στις 19 Δεκεμβρίου

Black Friday

H Black Friday oρίζεται συνήθως την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου. Ετσι, φέτος η Black Friday θα «πέσει» την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2021.

Cyber Monday

Την ίδια στιγμή, τρεις ημέρες μετά την Black Friday, έρχεται η Cyber Monday, μια ακόμα ευκαιρία για φθηνές αγορές, που αφορά τις αγορές που γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου. Φέτος η Cyber Monday πέφτει τη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria