Δεν κλείνουν τα σχολεία - Δεν πάμε σε lockdown - OlaDeka

Δεν κλείνουν τα σχολεία – Δεν πάμε σε lockdown

Δεν κλείνουν τα σχολεία, δεν πάμε σε lockdown. Αυτά είναι τα μηνύματα που στέλνουν από το πρωί κυβερνητικά στελέχη, που σε ορισμένες περιπτώσεις ακυρώνουν την Επιτροπή των ειδικών.

Δεν κλείνουν τα σχολεία και δεν πάμε σε lockdown. Αυτά λένε από το πρωί τα κυβερνητικά στελέχη, που ακυρώνουν ακόμη και ενδεχόμενη εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών. Υπουργοί βγαίνουν από το πρωί στις τηλεοράσεις και ραδιόφωνα και ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να γίνει lockdown και δεν κλείνουν τα σχολεία.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Νίκης Κεραμέως, η οποία ξέκοψε τελείως την κουβέντα σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία. «Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων. Πολλές ευχαριστίες στην εκπαιδευτική κοινότητα για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων. Κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό πληθυσμό μειώθηκε από 29% στο 25%», είπε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας στον ραδιοφωνικό σταθμό Max FM.

Την ίδια ώρα στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας προς την Τρίτη στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης που εφημέρευε πήγαν 105 ασθενείς με Covid-19. Μόνο που δεν έμειναν όλοι στο νοσοκομείο αλλά μόνο οι 44 απ’ αυτούς όπως αποκάλυψε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος!

Από τα 105 περιστατικά Covid-19, μόνο τα 44 που κρίθηκαν πιο σοβαρά παρέμειναν στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι 61 ασθενείς με κορονοϊό, έφυγαν μόνοι τους (!) γιατί δεν υπήρχε κρεβάτι για να μείνουν! Όπως είπε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ, στο νοσοκομείο υπάρχουν και τέσσερις διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

«Έφυγαν μόνοι τους, πήγαν σπίτι τους, θα πάνε στην επόμενη εφημερία, στο επόμενο νοσοκομείο» είπε ο Νίκος Καπραβέλος για τους ασθενείς με κορονοϊό που δεν μπόρεσαν να μείνουν στο νοσοκομείο. Αποκάλυψε δε ότι ο κόσμος έχει χάσει την υπομονή του και «μας βρίζουν κι έχουν δίκιο» εξαιτίας της τεράστιας αναμονής, αφού οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου έχουν φτάσει στα όριά τους.

Ερωτηθείς για παλιότερη δήλωσή πως ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνεται επιλογή ασθενών, ήταν ακόμη πιο δραματικός. Αυτό το σημείο έχει ξεπεραστεί. Τώρα, είπε, είμαστε «κλειστόν λόγω πληρότητας. Τώρα πια δεν έχουμε επιλογή».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, τόνισε σε κάθε τόνο πως όχι μόνο δεν θα υπάρξει lockdown αλλά δεν πρόκειται ούτε να κλείσουν τα σχολεία όπως διέρρευσαν κάποιοι στα social media. Σε συνέχεια των δηλώσεών του ήρθε και ανάρτηση από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση περί αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ήταν κατηγορηματικός ξεκαθαρίζοντας πως ακόμη κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγείτο γενικό lockdown η κυβέρνηση θα πει «όχι», καθότι υπάρχει το εμβόλιο. «Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικές συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν. Πλέον η επιτροπή απάντα όταν της τίθενται ερωτήματα…».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria