Βρετανία: «Πράσινο φως» για το φάρμακο της Merck για τον κορωνοϊό - OlaDeka

Βρετανία: «Πράσινο φως» για το φάρμακο της Merck για τον κορωνοϊό

Το πρώτο «πράσινο φως» έλαβε το χάπι της Merck για τον κορωνοϊό, το οποίο θεωρείται σημαντική προσθήκη στη φαρέτρα των «όπλων» κατά του Covid-19 καθώς δεν χρειάζεται να χορηγηθεί με βελόνες ή ενδοφλέβιες εγχύσεις και, σύμφωνα με την εταιρεία, μειώνει κατά το ήμισυ τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς με πρώιμα συμπτώματα του ιού.

Το πρώτο «πράσινο φως» έλαβε το χάπι της Merck για τον κορωνοϊό, το οποίο θεωρείται σημαντική προσθήκη στη φαρέτρα των «όπλων» κατά του Covid-19 καθώς δεν χρειάζεται να χορηγηθεί με βελόνες ή ενδοφλέβιες εγχύσεις και, σύμφωνα με την εταιρεία, μειώνει κατά το ήμισυ τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς με πρώιμα συμπτώματα του ιού.

Η Merck ανακοίνωσε  την Πέμπτη ότι η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) της Βρετανίας ενέκρινε το φάρμακο, με το εμπορικό σήμα Lagevrio, για τη χορήγηση σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα Covid.

Πρόκειται για το πρώτο «πράσινο φως» για το αντιιικό χάπι molnupiravir. Υπενθυμίζεται ότι η φαρμακευτική εταιρεία έχει επίσης ζητήσει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) και τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και της ΕΕ βρίσκονται έτσι σε φάση αξιολόγησης του φαρμάκου, για το οποίο έχει σημειωθεί «κύμα» παραγγελιών από τις κυβερνήσεις μετά τη δημοσίευση των αισιόδοξων αποτελεσμάτων από τη μελέτη της φάσης 3 τον περασμένο μήνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Merck, Ρόμπερτ Ντέιβις, δήλωσε ότι η πρώτη έγκριση του φαρμάκου παγκοσμίςω αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για την εταιρεία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από FT

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria