Βουλγαρία: Τροχαίο σοκ με 45 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά – Λεωφορείο πήρε φωτιά - OlaDeka

Βουλγαρία: Τροχαίο σοκ με 45 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά – Λεωφορείο πήρε φωτιά

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λεωφορείο με πινακίδες κυκλοφορίας της Βόρειας Μακεδονίας πήρε φωτιά σε αυτοκινητόδρομο της Βουλγαρίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών.

Τροχαίο στη Βουλγαρία: Τουλάχιστον 45 νεκροί

Ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν τουλάχιστον 12 παιδιά, μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων BGNES. Επτά εγκαυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα και εισήχθησαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών νοσοκομείου της Σόφιας, δήλωσε ο Νικολάι Νικόλοφ, στέλεχος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών, στο τηλεοπτικό δίκτυο BTV.

Το λεωφορείο μετέφερε 52 ανθρώπους, πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας. Ο ίδιος έκανε λόγο για «σαράντα πέντε ή σαράντα έξι νεκρούς» στο δυστύχημα.

Ο κ. Νικόλοφ τόνισε πως έχασαν τη ζωή τους «τουλάχιστον 45 άνθρωποι», ενώ συμπλήρωσε πως ακόμη δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προκάλεσε το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη το όχημα ή προκλήθηκε από αυτό. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περί τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

#BREAKING
45 people killed in road accident with tourist bus in #Bulgariahttps://t.co/syMyVZg3Uk— APA News Agency (@APA_English) November 23, 2021

Ο τόπος του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, δήλωσε διπλωμάτης στην πρεσβεία της χώρας αυτής στη Σόφια στο BTV.

Βουλγαρία τροχαίο
Βουλγαρία τροχαίο

Όπως μεταδίδουν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ έχει ήδη επικοινωνήσει με τον βούλγαρο ομόλογό του. «Ευχαριστώ τις βουλγαρικές αρχές που κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατέψουν τις ζωές των επιζώντων», είπε.

Βουλγαρία τροχαίο
Βουλγαρία τροχαίο

Τα δύο σενάρια

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Βουλγαρικής Υπηρεσίας Ερευνών, η φωτιά είναι τόσο δυνατή που τα θύματα δεν μπορούν να αναγνωριστούν οπτικά και θα χρειαστεί εξέταση DNA για την ταυτοποίησή τους. Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό τη Βόρεια Μακεδονία και μετέφερε τουρίστες. Ηταν μέρος κονβοί συνολικά 4 οχημάτων.

Το λεωφορείο εισήλθε στη Βουλγαρία από την Τουρκία από το συνοριακό πέρασμα Καπιτάν Αντρέεβο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria