Ανεργία, γούνα και φράγμα Νεστορίου τα κυρίαρχα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Καστοριάς στον Πρωθυπουργό - OlaDeka

Ανεργία, γούνα και φράγμα Νεστορίου τα κυρίαρχα ζητήματα που έθεσε ο Δήμαρχος Καστοριάς στον Πρωθυπουργό

Το θέμα των υψηλών ποσοστών  ανεργίας της Π.Ε. Καστοριάς, ζητώντας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της, έθεσε ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συνάντηση  των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη μεταλιγνιτική περίοδο, ζητώντας, ταυτόχρονα, πιο δίκαιη αντιμετώπιση των μη ενεργειακών δήμων κατά την εφαρμογή των μέτρων του Σ.Δ.Α.Μ.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην κρίση της γούνας, η οποία επέφερε μεγάλα πλήγματα στην τοπική οικονομία, ο κ. Κορεντσίδης απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, ζήτησε την υποστήριξη της κυβέρνησης προς τον κλάδο, ενώ μίλησε για την αναγκαιότητα δημιουργίας επενδύσεων και αναπτυξιακών έργων στην Καστοριά, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν επενδύσεις στην περιοχή της Καστοριάς για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Για να γίνουν, όμως, επενδύσεις θα πρέπει να υπάρξουν σημαντικά οικονομικά και φορολογικά κίνητρα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Καστοριάς.

Κατέθεσε δε αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματα του Δήμου για όλους τους άξονες υποστήριξης της τοπικής οικονομίας, όπως η επιχειρηματικότητα, ο τουρισμός και ο αγροτικός τομέας, με βαρύτητα στην ολοκλήρωση των εργασιών του Φράγματος Νεστορίου, για το οποίο ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να το δει προσωπικά.

Γραφείο Τύπου                           Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria