Ανακοίνωση Τομεακής Επιτροπής Καστοριάς- Βοίου για την μη παραχώρηση αίθουσας για εκδήλωση του ΚΚΕ για την υγεία - OlaDeka

Ανακοίνωση Τομεακής Επιτροπής Καστοριάς- Βοίου για την μη παραχώρηση αίθουσας για εκδήλωση του ΚΚΕ για την υγεία

Σε μία περίοδο που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία, έχει απέναντί του μία κυβέρνηση (ΝΔ) που υλοποιεί πίστα τα σχέδια της αστικής τάξης. Στο έργο της αυτό, βρίσκει στην αντιπολίτευση πρόθυμους συμμάχους (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΜΕΡΑ 25), με χλιαρή κριτική, τόσο ώστε να μη θίγεται η στρατηγική κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου. Η στρατηγική που λέει ότι δε θα σπαταλήσουμε χρήματα για τη δημόσια υγεία και αφήνει τον λαό να πορεύεται με τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε αναλώσιμα. Κρατάει κλειστές ολόκληρες κλινικές μονάδες, καθώς έγιναν μονάδες Covid και δεν αντικαταστάθηκαν από άλλες. Κρατάει ανοιχτές τις σχολικές μονάδες με κάθε κόστος, χωρίς να πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο. Το ίδιο συμβαίνει σε μεγάλους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Την ευθύνη για την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση.

Τα 2 χρόνια που διαρκεί η πανδημία το ΚΚΕ πανελλαδικά αλλά και στην Καστοριά ανέδειξε – αποκάλυψε τις ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, πρωτοστάτησε στην διεκδίκηση ενίσχυσης με προσωπικό του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, ανακοινώσεις, καταγγελίες, με τη δράση των κομμουνιστών μέσα από τα σωματεία, πρόβαλε τα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν για να παρέχονται υψηλού επιπέδου παροχές υγείας.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, η Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς-Βοΐου του ΚΚΕ, αποφάσισε να κάνει εκδήλωση για την Υγεία, προσπαθώντας να ενημερώσει τον λαό της Καστοριάς. Να τον καλέσει να οργανώσει την πάλη του ενάντια σε αυτά τα σχέδια, καθώς μόνον ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης έβαλε ζήτημα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (26/11/2021) να αλλάξει ο ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ Κανονισμός Λειτουργίας της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς και να παραχωρηθεί στο ΚΚΕ για να γίνει η εκδήλωση. Η πλειοψηφούσα παράταξη του δημάρχου κυρίου Κορεντσίδη, δια στόματος του κυρίου Μιταλίδη και του αντιδημάρχου κυρίου Τσανούσα, εξέφρασαν την άποψη ότι καλώς είναι έτσι ο κανονισμός. Οι άλλες παρατάξεις ενώ κλήθηκαν 2 φορές να τοποθετηθούν πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν το έπραξαν. Δια της σιωπής τους λοιπόν θεωρούμε συνένοχες και τις παρατάξεις “Ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς”, «Συμμαχία Ευθύνης» και “Τελευταία Ευκαιρία”.

Μετά την έκφραση λοιπόν του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ”…πολύ ασχοληθήκαμε με το που θα κάνει το ΚΚΕ εκδήλωση”, έκλεισαν το μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού η τεχνολογία τους το επιτρέπει, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί συζήτηση. Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης αποχώρησε από τη Συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί μία τέτοια συμπεριφορά; Κατά τη γνώμη μας είναι πολιτικό πογκρόμ. Είναι απόφαση του Δήμου Καστοριάς και κάποιων φορέων της πόλης να μη βρίσκει το ΚΚΕ χώρο για να εκφράζει ελεύθερα τη γνώμη του (κι ας κρύβονται πίσω από τη φράση “όλα τα πολιτικά κόμματα”).

Κύριοι το ΚΚΕ έχει κερδίσει το δικαίωμα να λέει ελεύθερα τη γνώμη του με τη στάση του εδώ και 103 χρόνια ζωής. Τη στιγμή που πεθαίνουν καθημερινά άνθρωποι από την πανδημία του κορονοϊού αποτελεί πρόκληση να μη δίνεται αίθουσα στο ΚΚΕ για να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση για να εκφράσει τις απόψεις του για το πως μπορεί να μπει ένα φρένο σε αυτήν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η ΤΕ Καστοριάς-Βοΐου του ΚΚΕ αναγνωρίζει ότι τέτοιο πρόβλημα δεν υπήρξε ποτέ με τους άλλους δήμους στην ΠΕ Καστοριάς, όπως και με την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς(πρώην Νομαρχία), παρά τις πολιτικές διαφορές που έχουν με το ΚΚΕ.

 Καλούμε τους εργάτες, τους ΕΒΕ, τους αγρότες, τη νεολαία της Καστοριάς (άσχετα με το αν συμφωνεί ή όχι με την πολιτική του ΚΚΕ) να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η εκδήλωση για τα ζητήματα της υγείας όπως και να έχει θα πραγματοποιηθεί σε πείσμα ορισμένων που επιδιώκουν να βάλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ.

Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,

πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,

είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει,

είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε.

Μικρόκοσμος-Ν.Χικμέτ- Θ.Μικρούτσικος- Μ.Δημητριάδη

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria