Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα αλλάξουμε τη Συμφωνία στο άρθρο για τους στρατιώτες έξω από τη χώρα μας - OlaDeka

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα αλλάξουμε τη Συμφωνία στο άρθρο για τους στρατιώτες έξω από τη χώρα μας

«Δεν τολμάτε να φέρετε προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία γιατί φοβάστε τον Μπογδάνο και τον Σαμαρά και άλλους βουλευτές σας»

Κριτική στον πρωθυπουργό για τη διχαστική όπως είπε ομιλία του κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στη Βουλή για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας πως ο Kυριάκος Μητσοτάκης δεν άντεξε κι έβγαλε το μικρό Μπογδάνο που κρύβει μέσα του.

«Έκανε διχαστική ομιλία για να αποφύγει να απαντήσει στα ερωτήματα για τη Συμφωνία που τέθηκαν από όλες τις πλευρές. Γιατί δεν επέλεξε την αμυντική συμφωνία την άνοιξη του 2020; Γιατί τότε ήταν ακριβή η αγορά των φρεγατών, ενώ σήμερα η συμφωνία των 5 δισ., επιπρόσθετα των 2,3 δισ. για τα Rafale, όλα αυτά τα αντέχουμε;” ήταν κάποια από τα ερωτήματα που έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως “αντιλαμβάνομαι τα εσωκομματικά προβλήματα που έχει ο κ. Μητσοτάκης και την ανάγκη να πατήσει σε δύο βάρκες. Στη βάρκα της κεντροδεξιάς και την άλλη στην ακροδεξιά” και σχολίασε πως “είστε εγκλωβισμένος στις αντιφάσεις της πολιτικής σας, της ανάγκης σας να πατάτε σε δύο βάρκες”.

Ειδικότερα για το θέμα της διαγραφής Μπογδάνου ανέφερε: «Πριν δύο μέρες αναγκαστήκατε να διαγράψετε έναν βουλευτή σας, μόνο από την κοινοβουλευτική ομάδα σας, τον κ. Μπογδάνο τον διαγράψατε από ανάγκη και λίγες ώρες μετά ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι είναι μέλος του κόμματος και μπορεί να επιστρέψει. Τον διαγράψατε γιατί πήγε σε μία γιορτή μίσους δίπλα σε χρυσαυγίτες σε εμφυλιοπολεμικές φιέστες. Κ. Μητσοτάκη, στην ίδια εκδήλωση που ήταν ο κ. Μπογδάνος, εκπροσωπηθήκατε επισήμως από την κ. Αντωνίου, την επικεφαλής του γραφείου σας στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι αδιάφορο ότι μας κυβερνά ένας πρωθυπουργός που έχει μόνιμο μέλημα πως θα ικανοποιεί το ακροδεξιό κοινό και θα αλιεύει ακροδεξιές ψήφους»

Σε ό,τι αφορά στην πρωθυπουργική ερώτηση για το πως θα αντιμετωπίσει μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την ελληνογαλλική συμφωνία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: Εγώ δε θα πω ψέματα, όπως εσείς που λέγατε προεκλογικά ότι δήθεν θα ασκήσετε βέτο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και τώρα ζητάτε την ενταξιακή πορεία της από τους εταίρους μας. Και σήμερα δεν τολμάτε να φέρετε προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας γιατί φοβάστε τον Μπογδάνο και τον Σαμαρά και άλλους βουλευτές σας.

Πρόσθεσε πως αυτή η Συμφωνία δεν εξασφαλίζει ενίσχυση για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, μας εμπλέκει σε συγκρούσεις μακριά από τα σύνορά μας, δεν εξασφαλίζει ούτε ένα ευρώ για την αμυντική μας βιομηχανία και θα την καταψηφίσουμε. Συμπλήρωσε πως θα αλλάξουμε τη Συμφωνία σε ό,τι αφορά στο άρθρο για την παρουσία Ελλήνων στρατιωτών έξω από τη χώρα μας.

Ο Αλέξης Τσίπρας διερωτήθηκε πως ο κ. Μητσοτάκης θα συμβιβάσει τα δύο δόγματα της ΝΔ ότι δε συζητάμε με πειρατές που είπε ο κ. Σαμαράς ή ότι κόκκινη γραμμή μας είναι τα 6 ναυτικά μίλια, όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης ενώ σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στο βασικό που τον ρώτησε: “αν είχαμε τη Συμφωνία αυτή όταν το 2020 το Όρουτς Ρέις έφτασε 6,5 μίλια από το Καστελόριζο ή αν αύριο παραβιαστεί η ΑΟΖ που υπογράψατε με την Αίγυπτο θα είναι εκεί το γαλλικό πολεμικό ναυτικό; Δεν τολμήσατε να το πείτε. Γιατί το δόγμα Γεραπετρίτη είναι το δόγμα σας, τα 6 ναυτικά μίλια. 

Σχολίασε ότι η χώρα δεν έχει τη δημοσιονομική δυνατότητα για 10 δισ. εξοπλιστικά και παρατήρησε πως  κάποιοι  τη χρεοκόπησαν πριν από το 2015 κι ότι μέρος της χρεοκοπίας ήταν και οι υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες και η κούρσα εξοπλισμών. 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria