Παπαευαγγέλου: Παρελάσεις μόνο με μάσκες - OlaDeka

Παπαευαγγέλου: Παρελάσεις μόνο με μάσκες

Σημαντική αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών τις τελευταίες δύο μέρες. Φέτος το χειμώνα η νοσηρότητα αναμένεται να είναι αυξημένη λόγω διαφόρων νόσων.

Κατά 28% αυξήθηκε το επιδημιολογικό φορτίο κατά τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα με τα στοιχεία να δείχνουν σημαντική επιδείνωση στη Β. Ελλάδα, η οποία παρά την αύξηση των νοσηλειών δε σημείωσε αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης. Τα παραπάνω σημείωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού η οποία τόνισε ότι οι παρελάσεις θα πρέπει να γίνουν με όλους να φοράμε μάσκα.

Η αναφορά αυτή δεν είναι κάτι ακραίο καθώς προβλέπεται έτσι κι αλλιώς από τις εισηγήσεις των ειδικών ότι σε εξωτερικούς χώρους με συναθροίσεις απαιτείται η χρήση μάσκας.

Η καθηγήτρια σημείωσε ακόμη ότι μελέτη απέδειξε ότι μετά το τέλος της νόσησης ο ένας στους δύο ασθενείς παρουσιάζει κάποιο νόσημα, όπως αναπνευστικό, καρδιολογικό, ψυχολογικό κ.α.ADVERTISING

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο μέσος όρος νέων κρουσμάτων στο 7ήμερο είναι 2782.

Η πορεία της επιδημείας στη χώρα κινείται με διαφορετική πορεία, με τη Β. Ελλάδα να κινείται πιο έντονα ανοδικά, όπου παρουσιάζεται υψηλό ποσοστό ανεμβολίαστου πληθυσμού.

Στην Θεσσαλονίκη έχουμε 3.200 ενεργά Θεσσαλονίκης, ενώ στην Αττική σημειώνεται κάποια σταθεροτητα σε υψηλά επίπεδα με μεγαλύτερη επιβάρυνση στο Δυτικό Τομέα αλλά και στο Βόρειο Τομέα, με διάμεση ηλικία νέων κρουσμάτων τα 38 έτη.

Η αύξηση των νέων εισαγωγών λόγω covid στα νοσοκομεία έφτασε στο 30% το τελευταίο 15ήμερο με πάνω από 200 νέες εισαγωγές την ημέρα.

Η πληρότητα στις ΜΕΘ στη Β. Ελλάδα βρίσκονται σταθερά πάνω από 90% καθημερινά. Η Ξάνθη και η Δράμα παρά την σταθεροποίηση των κρουσμάτων εμφάνισε σημαντική αύξηση νοσηλειών και θνητότητας.

Από την πλευρά του ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ κ. Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι θα έχουμε μια ήπια αύξηση στις νοσηλείες, αλλά γενικότερα καλύτερη εικόνα για την πορεία της επιδημίας και τις πιέσεις στο ΕΣΥ θα έχουμε στις αρχές του Νοεμβρίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria