Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου - OlaDeka

Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι χρειάζεσαι μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αναρωτηθεί κάποια στιγμή: «Τι κάνω με την ζωή μου;». Σκεπτόμενοι για το αν είμαστε στο σωστό μονοπάτι ή όχι.

Όπως έχουμε πει και σε παλαιότερα άρθρα, ποτέ δεν είναι αργά να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα ή μία αλλαγή στη ζωή σου. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι «βαλτώνουν» και δεν παίρνουν τις μεγάλες αποφάσεις που χρειάζονται. Βλέπουν τα σημάδια, αλλά δεν είναι σίγουροι αν είναι το κατάλληλο timing για να κάνουν την μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους.

Και ποια μπορεί να είναι αυτά τα σημάδια; Τώρα θα δεις 5 τέτοια σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου. Και δεν πρέπει να τα αγνοήσεις.

1# Έχεις χάσει τα κίνητρα σου. Αν ξυπνάς το πρωί και νιώθεις ότι δεν έχεις κανένα κίνητρο για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου, αυτό είναι ένα κακό σημάδι. Οκ, όλοι έχουμε ημέρες στις οποίες απλά δεν έχουμε την σούπερ διάθεση. Αλλά αν αυτό επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, και δεν έχεις κάποιον «μεγάλο σκοπό» που να σε ενθουσιάζει και να θες να εργαστείς για αυτόν, μάλλον πρέπει να επανεξετάσεις το πως έχεις χτίσει την ζωή σου.

2# Εξαρτάσαι υπερβολικά από τους άλλους. Δεν είναι περίεργο να έχεις ανθρώπους γύρω σου που σε επηρεάζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά στο τέλος της ημέρας εσύ ορίζεις την μοίρα σου. Ξεκινήστε να αναλαμβάνετε την ευθύνη για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας. Αυτή είναι η ζωή σας, οπότε μην περιμένετε κάποιον άλλο για να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε να δείτε.

3# Συνεχώς δικαιολογίες. Μια «μεγάλη αλλαγή» στη ζωή σου μπορεί να σε κάνει να νιώσεις άβολα αρχικά. Δεν ξέρεις τι βρίσκεται στην άλλη πλευρά του ποταμού και αν θα είναι προς το καλύτερο ή το χειρότερο. Αλλά η αναβλητικότητα και οι δικαιολογίες είναι απλώς μία υποχώρηση μπροστά στο φόβο του άγνωστου. Δεν θα φτάσεις ποτέ πουθενά αν δεν κάνεις ένα βήμα προς τα εμπρός.

4# Σε εκνευρίζουν τα πάντα. Σίγουρα υπάρχουν μέρες που ο εκνευρισμός μας είναι λίγο παραπάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Μας εκνευρίζει η καλημέρα του συναδέλφου μας, η κίνηση στον δρόμο ή ο ουρανός που δεν είναι γαλανός. Όταν, όμως, η κατάσταση αυτή παγιώνεται και γίνεται η ρουτίνα μας, τότε συμβαίνει κάτι που ξεπερνά αυτό που λέμε «άσχημη μέρα». Τότε μοιάζει να μας εκνευρίζει ολόκληρη η ζωή μας ενώ δεν ξέρουμε τι ακριβώς μας φταίει. Και όταν κοιμόμαστε και ξυπνάμε εκνευρισμένοι, έχει έρθει η στιγμή να εφαρμόσουμε δραστικές και καίριες αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

4# Ζηλεύεις τις επιτυχίες των άλλων. Η ζήλια είναι ένα σημάδι της δυσαρέσκειας με τη ζωή που ζεις και δεν έχει να κάνει με την επίτευξη στόχων κάποιου άλλου ατόμου. Είναι δύσκολο να είσαι χαρούμενος για τις επιτυχίες των άλλων ανθρώπων όταν αισθάνεσαι ότι έχει κολλήσει η δική σου ζωή. Είναι καιρός να αναρωτηθείς λοιπόν, γιατί δεν βλέπεις με καλό μάτι καμία από τις επιτυχίες των άλλων ανθρώπων.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria