Ο Καστοριανός ντουμπλέρ του Νίκολας Κέιτζ έρχεται για γυρίσματα στην Καστοριά! - OlaDeka

Ο Καστοριανός ντουμπλέρ του Νίκολας Κέιτζ έρχεται για γυρίσματα στην Καστοριά!

Ο Μάρκο Κύρις, από το Τορόντο του Καναδά, με καταγωγή από την Λαμία και την Καστοριά και από τα σετ του Χόλιγουντ, προσγειώθηκε στο πλατό της εκπομπής “Αλήθειες με την Ζήνα”και μίλησε για όλα τα μεγάλα αστέρια του σινεμά που βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια δίπλα τους.
Ο Μάρκο, διηγήθηκε την εμπειρία του από όταν ντούμπλαρε τον Νίκολας Κέιτζ, ενώ αποκάλυψε πως ετοιμάζει μια νέα ταινία με θέμα… την ζωή του. Αναζητώντας τις ρίζες του θα κάνει γυρίσματα για ένα ντοκιμαντέρ στη Λαμία και την Καστοριά (τόποι καταγωγής του πατέρα του και της μητέρας του αντίστοιχα), όπως και στην Κεφαλλονιά όπου έζησε τρεις μήνες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι”.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Ο Μάρκο Κύρης γεννήθηκε ως Ευρίμαχος Κυριακάκης στο Τορόντο του Οντάριο του Καναδά στις 14 Οκτωβρίου 1961. Οι γονείς του ήταν και οι δύο Έλληνες μετανάστες που γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν το 1958. Ο πατέρας του είχε παντοπωλείο ενώ η μητέρα του ήταν νοικοκυρά. Ο Μάρκο Κύρης, μαζί με τα δύο αδέρφια του, μεγάλωσαν σε ένα μη αγγλόφωνο σπίτι. Σε νεαρή ηλικία, ο Μάρκο αναγνώρισε την ανόμοια κοινωνική και πολιτιστική του θέση μέσω της αμερικανικής ποπ τηλεόρασης και κουλτούρας. Αποτυγχάνοντας στο σχολείο, υιοθέτησε την περσόνα ενός διασκεδαστή και άρχισε να σκέφτεται μια ζωή ως ηθοποιός. Μετά την παραμονή του στο Παρίσι στις αρχές των ’80s, μετακόμισε στο LA και άρχισε να σπουδάζει υποκριτική στο Beverly Hills Playhouse. Επέστρεψε στο Τορόντο στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Δούλευε ως σερβιτόρος όταν μέσω ενός πρακτορείου του ζητήθηκε να ντουμπλάρει τον ηθοποιό Νίκολας Κέιτζ στην ταινία “Trapped in Paradise”. Εν αγνοία του, αυτό θα του προσέφερε μια μακροχρόνια εργασιακή σχέση με τον κύριο Κέιτζ και θα τον βοηθούσε να εισέλθει στην κουλτούρα A-lister του Χόλιγουντ. Ο Μάρκο εργάστηκε ως ντουμπλέρ του κ. Κέιτζ για 10 χρόνια και στη συνέχεια άρχισε να εργάζεται με πλήρη απασχόληση επενδύοντας και ανακαινίζοντας ακίνητα στο Τορόντο. Τώρα παράγει ένα podcast που ονομάζεται “Babble, Bullshit, and Beyond”, μαζί με άλλα έργα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria