Νέος Μητροπολίτης Καστορίας ο Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος - OlaDeka

Νέος Μητροπολίτης Καστορίας ο Αρχιμ. Καλλίνικος Γεωργάτος

Στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, προέβη πριν από λίγο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το Σώμα της Ιεραρχίας μετά από μυστική ψηφοφορία, εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Γεωργάτο, νέο Μητροπολίτη Καστορίας με ψήφους 47.

Επίσης, ο Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος έλαβε 26 ψήφους, ενώ ο Αρχιμ. Νικόλαος Γιαννουσάς 1 ψήφο.

Ο νέος Μητροπολίτης Καστοριάς Καλλίνικος Γεωργάτος ήταν ο εκλεκτός του Αρχιεπισκόπου αφού τον υποστήριζε ο  Μητροπολίτης Ναυπάκτου, που είναι και ο καλύτερος φίλος του κ. Ιερώνυμου. Ο πρωτοσύγκελος Κοζάνης Χριστοφόρος Αγγελόπουλος που δεν κατάφερε να εκλεγεί είναι καταγεγραμμέμνος ως «χριστοδουλικός» ενώ είχε την υποστήριξη του Σεβασμιότατου Κοζάνης κ. Παύλου. «Σφήνα» ανάμεσα στις δυο υποψηφιότητες ήταν αυτή του πρωτοσύγκελου Καστοριάς Νικόλαου Γιαννουσά, ο οποίος είναι αδερφός του Μητροπολίτη Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος, μέχρι σήμερα υπηρετούσε ως Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου.

Ο μέχρι πριν από λίγο καιρό Νικόλαος Γεωργάτος γεννήθηκε στην Έδεσσα, μεγάλωσε και αναπτύχθηκε μέσα σε περιβάλλον εκκλησιαστικό, συνοδευόμενο πάντοτε από την παρουσία του Μακαριστού Μητροπολίτου Εδέσσης Καλλινίκου.

Αποφοίτησε το 1986 από την παιδαγωγική ακαδημία Ηρακλείου Κρήτης. Υπηρέτησε επτά χρόνια ως δάσκαλος σε σχολεία της Αθήνας και της περιφέρειας. Από μαθητής του Δημοτικού συνδέθηκε πνευματικά με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιερόθεο, Ιεροκήρυκα τότε στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης. Και όταν ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος εξελέγη Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου ήλθε κοντά του. Από τότε εργάζεται στην Ιερά Μητρόπολη και συντελεί στην έκδοση της “Εκκλησιαστικής Παρέμβασης”.

Την κουρά έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιερόθεος μέσα σε μια ατμόσφαιρα πολύ συγκινητική, τόσο για μας όσο και για τον ίδιο. Η ακολουθία ήταν λιτή, αλλά και μεγαλειώδης. Πρόσωπα αγαπητά του π. Καλλινίκου από την Ναύπακτο, την Έδεσσα, την Αθήνα, την Βοιωτία και από άλλα μέρη της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, για να συμπροσευχηθούν και να ευχηθούν στον νεοκαρέντα μοναχό το “σωθείης” ή το “νά ευαρεστήσης θεώ και ανθρώποις”.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria