Ζ. Τζηκαλάγιας - Αποχαιρετισμός στον Καστοριανό Καθηγητή Πάνο Τσολάκη - OlaDeka

Ζ. Τζηκαλάγιας – Αποχαιρετισμός στον Καστοριανό Καθηγητή Πάνο Τσολάκη

Η Καστοριά αποχαιρετά σήμερα ένα σπουδαίο πνευματικό της τέκνο. Έναν κορυφαίο επιστήμονα και ακαδημαϊκό δάσκαλο. Έναν άνθρωπο που η αγάπη του για τον γενέθλιο τόπο του την Καστοριά, κατηύθυνε την επιστημονική του αναζήτηση στην ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής και ιστορικής της κληρονομιάς.

Ο Πάνος Τσολάκης Καθηγητής της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ έχει μεγάλο συγγραφικό και ερευνητικό έργο για τις εκκλησιές,τα αρχοντικά και την αρχιτεκτονική του τόπου μας για όλες τις ιστορικές περιόδους.Έχει πραγματοποιήσει πολλές διαλέξεις και ομιλίες σε αμιγές επιστημονικό,αλλά πολλές φορές και στο ευρύτερο κοινό.Περιζήτητος προσκεκλημένος ομιλητής καθήλωνε το ακροατήριό του όχι μόνον με την γλαφυρότητά του, αλλά κυρίως με την επιστημονική ακρίβεια και αποτύπωση των λεγομένων του.Κάποιες φορές είχα την τιμή να είμαι ομοτράπεζός του.Μας συνέδεε φιλία και αμοιβαία εκτίμηση.

Ο Καθηγητής Πάνος Τσολάκης θα λείψει πολύ από την Καστοριά.Η τελευταία του εμφάνιση-ομιλία στην Καστοριά ήταν στις 12! Σεπτεμβρίου! 1,5 μήνα πριν, προσκεκλημένος ομιλητής σε εκδήλωση του Δήμου στην αυλή του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.Εκεί συνομιλούσαμε καθήμενοι δίπλα!.Στην 20ήμερη δοκιμασία της υγείας του ήταν αδύνατη η απευθείας επικοινωνία μας.Ενημερωνόμουν σχεδόν καθημερινά συνομιλώντας με τους θεράποντες ιατρούς του.Όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες προσπαθούσα να συμπαρασταθώ μιλώντας με τους στενούς του ανθρώπους.Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του Βάνη,στον αδερφό του Βασίλη και τις οικογένειές τους.

Ζήσης Τζηκαλάγιας

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria