ΕΛΜΕ Καστοριάς: Ανακοίνωση – καταγγελία για τις συμπτύξεις τμημάτων και πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση - OlaDeka

ΕΛΜΕ Καστοριάς: Ανακοίνωση – καταγγελία για τις συμπτύξεις τμημάτων και πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Η κα. Κεραμέως χωρίς κανένα ενδοιασμό δεν δίστασε να χρεώσει στους εκπαιδευτικούς τα περίπου 6.000 κενά που υπάρχουν και τις χιλιάδες διδακτικές ώρες που χάνονται καθημερινά. Και αντί να προχωρήσει σε άμεση πρόσληψη των απαιτούμενων αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και να δρομολογήσει μαζικές προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για τα τουλάχιστον 36.000 διαπιστωμένα κενά, προχωρά σε μπαράζ συμπτύξεων τμημάτων προκειμένου να εξαφανίσει τα κενά.

Η αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας που έχει εκφραστεί ποικιλοτρόπως την τελευταία διετία, αυτή τη φορά εμφανίζεται με τη σύμπτυξη τμημάτων στα σχολεία και ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου ο μικρός αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα είναι το ζητούμενο.

Ζητείται λοιπόν, η σύμπτυξη ολιγομελών τμημάτων που έχουν εγκριθεί από το καλοκαίρι αλλάζοντας έτσι το μαθησιακό περιβάλλον των μαθητών αλλά και δυσχεραίνοντας τις εκπαιδευτικές συνθήκες, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων. Μεγαλύτερη εντύπωση φυσικά προκαλεί το γεγονός ότι η σύμπτυξη τμημάτων ζητείται από σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής όπου είναι γνωστό πόσο σημαντικό είναι ένα σταθερό μαθησιακό περιβάλλον.

Καλούμε τη Διευθύντρια της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Μακεδονίας, να μην προχωρήσουν σε καμία σύμπτυξη τμημάτων και να μην αποτελέσουν δεκανίκι των ανάλγητων πολιτικών της κυβέρνησης. Τους καλούμε επίσης να προχωρήσουν στην άμεση πλήρωση των εκπαιδευτικών κενών που συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα και τώρα στα σχολεία της Καστοριάς.

Καλούμε γονείς και μαθητές να συνταχθούν με τους εκπαιδευτικούς προκειμένου όλοι μαζί να αποτελέσουμε ανάχωμα στην αντιεκαπιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Αναρωτιόμαστε τέλος, όλοι αυτοί που πριν λίγο καιρό αλληλοσυγχαίρονταν και αυτοθαυμάζονταν μέσα από ανακοινώσεις, για την “επιτυχία” της έγκρισης των ολιγομελών τμημάτων των λυκείων της Καστοριάς, τι θα βρουν να πουν στους μαθητές και στους γονείς των τμημάτων που θα συμπτυχθούν.

πάνω από όλα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας

“Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς”

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

η μαζική συμμετοχή του κλάδου μας στην μεγαλειώδη απεργία και τις κατά τόπους διαδηλώσεις, δήλωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την απόρριψη των νόμων, από τους εκπαιδευτικούς της τάξης, για την «αυτοαξιολόγηση» της σχολικής μονάδας. Καμία αυταπάτη δεν υπάρχει για το πού στοχεύει η «αυτοαξιολόγηση». Στοχεύει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, τον ανταγωνισμό, την υποχρηματοδότηση, την μετατόπιση της ευθύνης για την λειτουργία της εκπαίδευσης στον εκπαιδευτικό. Στοχεύει στην δημιουργία τοξικού κλίματος στα σχολεία και με μοχλό πίεσης τους διευθυντές, ωθεί στην αμορφωσιά και την πειθάρχηση.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι σημαντικό να μην προχωρήσει κανένα σχολείο σε νέες συνεδριάσεις για τις διαδικασίες της αξιολόγησης, τουλάχιστον μέχρι να έχουμε τις αποφάσεις της Ο.Λ.Μ.Ε. (επίκειται Γ.Σ. Προέδρων Ε.Λ.Μ.Ε. το Σάββατο 16/10).

Σας καλούμε όλους λοιπόν στη Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς την Πέμπτη 14/10 και ώρα 18:00 στον προαύλιο χώρο του Εσπερινού ΓΕ.Λ. Καστοριάς (σε περίπτωση κακοκαιρίας θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα) με κυρίαρχο θέμα τις τρέχουσες εξελίξεις και την στάση του κλάδου στην επίθεση που δέχεται από το Υπουργείο Παιδείας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια μέρα στις 18:30, με οποιοδήποτε αριθμό παρόντων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria