Δ. Μακεδονία: Συνάντηση Περιφέρειας με τη διοίκηση της ΔΕΗ για την μετοχοποίησή της - OlaDeka

Δ. Μακεδονία: Συνάντηση Περιφέρειας με τη διοίκηση της ΔΕΗ για την μετοχοποίησή της

Τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να δοθούν διευκρινήσεις για την ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης αποφάσισε κατά πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη χθεσινή του (7/10/2021) συνεδρίαση.

Όπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, που έκανε τη σχετική πρόταση θα πρέπει να υπάρξει «ξεκάθαρη ενημέρωση για το στόχο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου αλλά και της σχέσης της επιχείρησης με την περιοχή», προσθέτοντας ότι θα τεθούν στη διοίκηση της ΔΕΗ όλα τα θέματα που απασχολούν τη Δυτική Μακεδονία.

Από την πλευρά τους, τόσο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θεόδωρος Καρυπίδης, όσο και η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γεωργία Ζεμπιλιάδου, στην κοινή τους πρόταση επισήμαναν ότι πρέπει να παρθεί απόφαση για το «ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση».

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Αντώνης Τσάκωνας ανέφερε ότι είναι «παγίδα το όχι στην ιδιωτικοποίηση» και ζήτησε να μην υπάρξει απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΤΑΡΣΥΑ», Στέφανος Πράσσος, ζήτησε στην πρότασή του να επανέλθει στο Δημόσιο η ΔΕΗ».

Με την πρόταση της συμφώνησε και ο Βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος τόνισε ότι είναι πολλά ανοιχτά ζητήματα, στα οποία πρέπει να υπάρξει και διεκδίκηση από την πλευρά της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και ξεκάθαρες δεσμεύσεις από τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Την υποστήριξη της Περιφέρειας στη σειρά των κινητοποιήσεων που ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα, ζήτησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, ο οποίος ζήτησε να υπάρχει συμμετοχή του Δημοσίου στην περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΑΚΗΣ ΝΑΣΙΑΔΗΣ

Πηγή:ertnews.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria