Δένδιας Τουρκία: Δεν απειλούμε κανέναν, δεν εκφοβιζόμαστε από παράνομες ενέργειες - OlaDeka

Δένδιας Τουρκία: Δεν απειλούμε κανέναν, δεν εκφοβιζόμαστε από παράνομες ενέργειες

Δένδιας Τουρκία: Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με αφορμή πρόσφατη επιστολή που έστειλε ο εκπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ, όπου διαμαρτύρονταν για το καθεστώς των νησιών του Αιγαίου.

Νίκος Δένδιας

intimenews

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «είναι απαράδεκτο η Τουρκία με διαρκείς προκλήσεις και εμπρηστικές δηλώσεις να προσπαθεί να υπονομεύσει το κλίμα των διερευνητικών επαφών πριν αυτές καν λάβουν χώρα.

Το τελευταίο παράδειγμα είναι η επιστολή του Τούρκου αντιπροσώπου στα Ηνωμένα Έθνη, αναφορικά με το καθεστώς στατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Θα ήθελα να πως η τουρκική διαμαρτυρία συνιστά παράδειγμα οξύμωρου. Διαμαρτύρεται για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών, ενώ η ίδια έχει παρατάξει απέναντι από αυτά τα νησιά τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο της Μεσογείου. Και παράλληλα ζητά από την Ελλάδα να αφήσει ακάλυπτα τα νησιά σε κάθε εξωτερική απειλή. Απορρίπτουμε στο σύνολό τους όλες τις αστήρικτες κατηγορίες, που εκτοξεύει κατά ριπάς η Τουρκία, απορρίπτουμε όλες τις παράνομες ενέργειες και θα ήθελα να πω ότι η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά δεν εκφοβίζεται από παράνομες ενέργειες».

intimenews

Νωρίτερα ο Νίκος Δένδιας. υποδέχτηκε τον κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.  Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια των συναντήσεών τους στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στο πλαίσιο του στενού συντονισμού Ελλάδας- Κύπρου, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Οι υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν σχετικά με πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας και τις εξελίξεις σε Κυπριακό και Ανατολική Μεσόγειο

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria