Ανοιχτή Επιστολή Θέρμανσης Ε.Κ.Κ. – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ - OlaDeka

Ανοιχτή Επιστολή Θέρμανσης Ε.Κ.Κ. – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ

ΠΡΟΣ:

Βουλευτή Καστοριάς, κ, Ζήση Τσηκαλάγια

Βουλευτή Καστοριάς κα Ολυμπία Τελιγιωρίδου

ΚΟΙΝ: Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σαββόπουλο Δημήτριο, ΜΜΕ

          Αξιότιμοι Βουλευτές ,

          Δίπλα στην ανεργία, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τους έμμεσους και άμεσους φόρους που πλήττουν τον λαό, έρχεται και ένα νέο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και κοινωνικά αγαθά να απομυζήσει το ήδη πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Και όσο η ακρίβεια μεγαλώνει, τόσο η φτώχεια εξαπλώνεται.

Στις αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, των σιτηρών, των ειδών διατροφής, των φαρμάκων, σχολικών αλλά και ειδών ένδυσης και υπόδησης έρχονται να προστεθούν και οι αυξήσεις σε καύσιμα και μεταφορικά. Όλα αυτά, μαζί με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην ακριτική περιοχή μας, με τον παρατεταμένο χειμώνα και τις πολικές θερμοκρασίες, προμηνύουν για μία δύσκολη χρονιά.

         Εκατοντάδες οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο κόστος της θέρμανσης και πολλές φορές προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες τους ακόμη με μέσα επικίνδυνα για τις ίδιες, την δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

         Επειδή είναι απαράδεκτο εν έτει 2021 να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές λόγω έλλειψης θέρμανσης σας καλούμε, αφουγκραζόμενοι την αγωνία μας, να ταχθείτε στο πλευρό των συμπολιτών σας και αναλόγως να λειτουργήσετε κατά το βουλευτικό σας έργο.

Συγκεκριμένα ζητάμε:

  1. Κατάργηση του Ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και στο φυσικό αέριο οικιακής χρήσης.
  2. Επαναπροσδιορισμό των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων προκειμένου να λάβουν περισσότερα νοικοκυριά το επίδομα θέρμανσης. Δεν επιτρέπεται το ¼ του ετήσιου οικογενειακού προϋπολογισμού να πηγαίνει στην θέρμανση.
  1. Επανεξέταση της απόφασης πού αφορά την κατάταξη ορεινών Δημοτικών Ενοτήτων και Τοπικών Κοινοτήτων στην κλιματική Ζώνη των ορεινών περιοχών προκειμένου να αυξηθεί το χορηγούμενο επίδομα θέρμανσης.
  2. Αύξηση των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού και την διάθεση μεγαλύτερου επιδόματος θέρμανσης ιδιαίτερα σε περιοχές με παρατεταμένο χειμώνα.

Φθηνή θέρμανση για όλους!

Νομ. Τμ. ΑΔΕΔΥ Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  – Σ. Νικολάου, Πρόεδρος

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Γ. Μαλέας, Πρόεδρος

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria