Ακόμη ένα ρεπορτάζ για την κλοπή των γουναρικών - OlaDeka

Ακόμη ένα ρεπορτάζ για την κλοπή των γουναρικών

Μόλις είκοσι λεπτά χρειάστηκε η «μαφία των γουναρικών» για να αρπάξει εμπορεύματα αξίας χιλιάδων ευρώ, από την έκθεση επιχείρησης στην συνοικία Αμπελόκηποι του Άργους Ορεστικού.

Η διάρρηξη στην επιχείρηση έγινε λίγο πριν από τις έξι το πρωί και τουλάχιστον δύο δράστες έκοψαν την περίφραξη με μηχανικό ψαλίδι, παραβίασαν το παράθυρο στο ισόγειο και άρπαξαν 110 κομμάτια πανάκριβων γουναρικών, κυρίως παλτά και γιλέκα. Παρόλο που ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, οι κλέφτες κατάφεραν να αρπάξουν τα πιο ακριβά εμπορεύματα συνολικής αξίας 550. 000 ευρώ!

Ο 50χρονος έμπορος διαπίστωσε δύο ώρες αργότερα ότι έλειπαν τα γουναρικά, και κάλεσε την Ασφάλεια Καστοριάς, άνδρες της οποίας διενεργούν προανάκριση για την μεγάλη κλοπή.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν καρέ- καρέ το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες κλειστού κυκλώματος της εταιρείας, αλλά αναζητούν πλάνα και από άλλες κάμερες της περιοχής για να εξακριβώσουν τις κινήσεις των δραστών κατά την εισβολή και την έξοδό τους από το χώρο και να εντοπίσουν το όχημα στο οποίο σίγουρα φόρτωσαν τα κλεμμένα γουναρικά.

Όπως προκύπτει από την έρευνα οι κλέφτες φορούσαν γάντια και κουκούλες και μετέφεραν τις γούνες σε δύο τουλάχιστον βαν με τα οποία διέφυγαν. Παράλληλα, κλιμάκιο της Σήμανσης ερεύνησε τα σημεία όπου κινήθηκαν οι δράστες, μήπως εντοπίσουν γενετικό τους υλικό.

Η Ασφάλειας Καστοριάς είχε εξαρθρώσει ένα παρακλάδι της «μαφίας των γουναρικών» στις 21 Ιουνίου του 2018, μετά από πολύμηνη έρευνα , είχε εντοπίσει στην Χαλκιδική εννέα Σέρβους, επτά άνδρες ηλικίας 41 ως 56 και δύο γυναίκες 44 και 52 χρόνων.

Ήταν οι δράστες δυο εισβολών που είχαν γίνει τον Οκτώβριο του 2013 και το Νοέμβριο του 2017 στο υπερσύγχρονο κτίριο μιας επιχείρησης κοντά στο Δισπηλιό της Καστοριάς, με λεία 674 πανάκριβες γούνες και παλτά αξίας 1.870.000 ευρώ.

Στη σημερινή κλοπή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καστοριάς εκτιμούν πως οι δράστες δεν προέρχονται από τον ίδιο πυρήνα, καθώς διαπίστωσαν ότι δεν ήταν τόσο επαγγελματίες όσο οι Σέρβοι κλέφτες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria