Έξι πεποιθήσεις που έχουμε αρκετοί από εμάς που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να «σαμποτάρουν» τη ζωή μας - OlaDeka

Έξι πεποιθήσεις που έχουμε αρκετοί από εμάς που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να «σαμποτάρουν» τη ζωή μας

Είναι μερικές πεποιθήσεις που έχουμε αρκετοί από εμάς, και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μας «σαμποτάρουν» στη ζωή μας. Αν κάποιος πιστεύει κάποιες από αυτές, μπορούν να τον κρατήσουν πίσω.

Υπάρχουν τόσες πολλές λανθασμένες αντιλήψεις που κυκλοφορούν σχετικά με τη ζωή και είναι φυσικό μερικές να τις αποδεχόμαστε με την πάροδο του χρόνου, ειδικά όταν αυτές μας τις περνά η κοινωνία και οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας.

Παρακάτω λοιπόν θα δεις 6 παρανοήσεις για την ζωή. Αν έχεις κάποιες από αυτές, μάλλον πρέπει να τις βγάλεις από το μυαλό σου.

1# Η ζωή είναι δίκαιη. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Η ζωή δεν είναι δίκαιη και οι άνθρωποι δεν παίρνουν πάντα αυτό που τους αξίζει. Μπορεί να είσαι ο πιο έξυπνος, ο πιο ωραίος και ο πιο ευγενικός άνθρωπος στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με έναν μαγικό τρόπο θα φτάσεις στην επιτυχία. Ούτε σημαίνει ότι θα σου συμβαίνουν μόνο ευχάριστα πράγματα στη ζωή σου. Ναι, πρέπει να παλέψεις για μια πιο δίκαιη κοινωνία, αλλά μην περιμένεις αυτό να συμβεί μέσα σε μια νύχτα.

2# Τα μεγάλα πράγματα μετρούν, τα μικρά είναι ασήμαντα. Ζούμε σε μια κοινωνία όπου τα μεγάλα και σημαντικά γεγονότα θεωρούνται ότι έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα μικρά και φαινομενικά ασήμαντα. Αυτό μας οδηγεί να σκεφτούμε ότι πρέπει να γεμίσουμε τη ζωή μας με πράγματα μεγάλης αξίας και επιρροής. Και ότι αν δεν κάνουμε κάτι «σημαντικό» για να το δουν όλοι, τότε έχουμε αποτύχει. Στην πραγματικότητα, είναι τα πιο μικρά πράγματα που συχνά σημαίνουν περισσότερο για εμάς και για τους άλλους. Μια καλή παρέα φίλων ή μια ωραία οικογένεια, μπορούν π.χ. να κάνουν την διαφορά στη ζωή σου.

3# Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Για όλα υπάρχει ένας λόγος που συμβαίνουν – αυτό μας αρέσει να λέμε στον εαυτό μας. Αυτό το πεπρωμένο ή η μοίρα είναι μια παρηγορητική ιδέα και ναι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι αληθινή στο ότι ένα πράγμα συχνά οδηγεί σε ένα άλλο. Η αιτία και το αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν είναι το ίδιο με τον λόγο. Ο λόγος μπορεί να λειτουργήσει ως δικαιολογία, και υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή που συμβαίνουν χωρίς λόγο. Αυτά μπορεί να είναι καλά ή κακά, αλλά δεν συμβαίνουν επειδή κάποια ανώτερη δύναμη αποφασίζει ότι πρέπει να γίνουν. Απλά συμβαίνουν.

4# Υπάρχει ένα τέλειο μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσεις. Μπορεί να νομίζετε ότι υπάρχει ένας καλός ή ένας καλύτερος δρόμος μπροστά σας. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καθόλου δρόμος μπροστά σας. Ουσιαστικά χαράζετε ένα μονοπάτι με κάθε βήμα που κάνετε. Μπορεί να παίρνετε αποφάσεις με τις οποίες είστε ευχαριστημένοι και μπορεί να παίρνετε κάποιες για τις οποίες μετανιώνετε, αλλά δεν έχετε τον τρόπο να γνωρίζετε τις πλήρεις επιπτώσεις της κάθε απόφασης. Αυτό που φαίνεται σαν το βέλτιστο μονοπάτι μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες, ενώ τα «λάθη» σας μπορεί να σας οδηγήσουν σε έναν προορισμό ευτυχίας.

5# Οι άνθρωποι σε σκέφτονται πολύ. Ίσως και εσύ να έχεις την αίσθηση ότι οι άνθρωποι… σε παρακολουθούν, μιλάνε για εσένα και σε κρίνουν. Αν ναι, πέφτεις θύματα μιας ακόμη μεγάλης παρανόησης της ζωής. Οι άνθρωποι συνήθως σκέφτονται τον εαυτό τους, τη ζωή τους και τις πράξεις τους. Πιθανότατα παίζετε έναν αρκετά μικρό ρόλο στις σκέψεις τους τις περισσότερες φορές. Άρα μην ανησυχείς υπερβολικά για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Διότι πιθανότατα δεν ασχολούνται πολύ μαζί σου.

6# Θεωρείς ότι… κάτι σου χρωστάει η ζωή. Κανείς δεν σου χρωστά τίποτα. Και όσο μένεις κολλημένος σε μία τέτοια πεποίθηση, δεν θα φτάσεις σε σπουδαία αποτελέσματα. Μπορεί να θέλετε να έχετε περισσότερα χρήματα, καλύτερες συνθήκες ζωής και πιο πλούσιες εμπειρίες, αλλά θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για αυτά. Όπως λέει ο μετανάστης που έγινε δισεκατομμυριούχος, Robert Herjavec, η ζωή δεν σου χρωστάει τίποτα. Το μόνο που έχεις είναι μια ευκαιρία

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria