IFF: «Η μεγαλύτερη ανατροπή μέχρι σήμερα για τη βιομηχανία γούνας» - OlaDeka

IFF: «Η μεγαλύτερη ανατροπή μέχρι σήμερα για τη βιομηχανία γούνας»

Η Διεθνής Ομοσπονδία Γούνας εγκαινιάζει παγκόσμιο σύστημα πιστοποίησης και ιχνηλασιμότητας

Η Διεθνής Ομοσπονδία Γούνας, η οποία εκπροσωπεί και ρυθμίζει τον παγκόσμιο τομέα της γούνας, παρουσίασε το Furmark, ένα ολοκληρωμένο παγκόσμιο σύστημα πιστοποίησης και ιχνηλασιμότητας που εγγυάται την καλή διαβίωση των ζώων και τα περιβαλλοντικά πρότυπα.

Το Furmark, που περιγράφεται ως “game-changer” για τον τομέα της γούνας, θα προσφέρει ετικέτες με κωδικό QR που θα χαρτογραφούν το ιστορικό ενός γούνινου ενδύματος, από τη φάρμα μέχρι τους επιμελητές και τους βαφείς, τον κατασκευαστή και τους λιανοπωλητές που χρησιμοποιούν το σύστημα ιχνηλασιμότητας ChainPoint.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Γούνας συνεργάστηκε στενά με τον όμιλο πολυτελείας LVMH και άλλες σημαντικές μάρκες για την ανάπτυξη της ετικέτας Furmark, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα τα πιστοποιημένα προϊόντα είναι ανιχνεύσιμα, επαληθευμένα και εγγυημένα ότι πληρούν τα αναγνωρισμένα πρότυπα.

Κάθε πιστοποιημένο προϊόν Furmark θα διαθέτει έναν μοναδικό αλφαριθμητικό κωδικό ετικέτας που θα παρέχει πλήρη στοιχεία ιχνηλασιμότητας, συμπεριλαμβανομένου του τύπου και της προέλευσης της γούνας, του προγράμματος καλής μεταχείρισης των ζώων, του κατασκευαστή και του τόπου παραγωγής, καθώς η βιομηχανία γούνας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των καταναλωτών σχετικά με τα πρότυπα.

Η βιομηχανία γούνας επιδιώκει να προσελκύσει νέο κοινό με την πιστοποίηση Furmark

Η πιστοποίηση Furmark σημαίνει συνεπή πρότυπα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, εξηγεί η Διεθνής Ομοσπονδία Γούνας, καθώς κάθε πλήρως πιστοποιημένο προϊόν, πρέπει να επεξεργάζεται από διαπιστευμένους επιμελητές και βαφείς που πληρούν το πρότυπο SafeFur, το οποίο καλύπτει τη βιωσιμότητα, τη χρήση χημικών ουσιών, τις εκπομπές και την ασφάλεια των προϊόντων, το οποίο περιλαμβάνει δοκιμές από τρίτους.

Επιπλέον, τα πιστοποιημένα με Furmark προϊόντα μπορούν να κατασκευάζονται μόνο από επιχειρήσεις που έχουν περάσει από “ελέγχους δέουσας επιμέλειας” που διενεργούνται από ειδικούς σε θέματα προστασίας εμπορικών σημάτων και καταπολέμησης της παραποίησης. Κάθε βήμα της διαδικασίας καταγράφεται μέσω ενός στοιχείου ιχνηλασιμότητας προσβάσιμου από τον πελάτη, διασφαλίζοντας τη διαφάνεια σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού.

Το σήμα Furmark περιλαμβάνει μόνο φυσικές γούνες άγριες ή εκτροφής που πωλούνται μέσω του συστήματος δημοπρασιών από τα κορυφαία προγράμματα καλής μεταχείρισης των ζώων, συμπεριλαμβανομένου του WelFur, του πρώτου προγράμματος καλής μεταχείρισης των ζώων που προωθείται μέσω της πρωτοβουλίας αυτορρύθμισης και συρρύθμισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η πιστοποίηση Furmark περιγράφεται ως “game-changer” από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γούνας.

Αυτό το νέο παγκόσμιο σύστημα πιστοποίησης και ιχνηλασιμότητας σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ανατροπή μέχρι σήμερα για τη βιομηχανία γούνας και έχει σχεδιαστεί για να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζεται τη φυσική γούνα μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού της, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τη γούνα οι καταναλωτές, με τη Διεθνή Ομοσπονδία Γούνας να ελπίζει ότι θα ανοίξει τη γούνα σε μια εντελώς νέα αγορά και κοινό.

Ο Mark Oaten, διευθύνων σύμβουλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γούνας, ανέφερε σε δήλωσή του: “Αν οι άνθρωποι είχαν αμφιβολίες σχετικά με την αγορά ή τη χρήση φυσικής γούνας, τότε αυτές απαντήθηκαν με το Furmark.

“Το μακραίωνο εμπόριο μας υφίσταται τον πιο σημαντικό μετασχηματισμό του μέχρι σήμερα- τα ανιχνεύσιμα, βιώσιμα προϊόντα αποτελούν την πραγματική εναλλακτική λύση στη “γρήγορη μόδα”. Εγγυάται την καλή διαβίωση των ζώων και τα περιβαλλοντικά πρότυπα και καταδεικνύει την κοινή μας φιλοδοξία να παρέχουμε μια διαφανή, εύκολα κατανοητή πιστοποίηση. Σημαίνει, εν ολίγοις, ότι οι άνθρωποι μπορούν να αγοράζουν με σιγουριά βιώσιμη φυσική γούνα”.

Το σύστημα Furmark χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να αναπτυχθεί, εξηγεί η Διεθνής Ομοσπονδία Γούνας. Ο τομέας της γούνας συνεργάστηκε με ηγέτες της βιομηχανίας, επιστήμονες, επικεφαλής της βιωσιμότητας και εμπειρογνώμονες σε θέματα ευζωίας για να συμφωνήσουν σε ένα σύνολο αναγνωρισμένων προτύπων, τα οποία, όπως προσθέτει, βασίστηκαν στην επιστήμη, στην ανεξάρτητη επιθεώρηση και στη διαφάνεια για τον εκσυγχρονισμό της φυσικής γούνας.

Κάθε πρόγραμμα για την καλή διαβίωση των ζώων και τη βιωσιμότητα έχει ένα λεπτομερές, ανεξάρτητα αναπτυγμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο πρωτόκολλο ή πρότυπο. Τα αντίστοιχα προγράμματα υπόκεινται στη συνέχεια σε αξιολόγηση από τρίτους και πιστοποιούνται από αναγνωρισμένο φορέα πιστοποίησης. Θα υπάρχει επίσης “αυστηρή, ενεργή επιβολή” μέσω επισκέψεων και αξιολογήσεων. Όσοι δεν πληρούν τα πρότυπα θα αποκλείονται από το πρόγραμμα πιστοποίησης και το σύστημα Furmark, τονίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Γούνας.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria