Φωτιά ξέσπασε στην Κερατέα: Εκκένωση οικισμού στην Κακιά Θάλασσα - OlaDeka

Φωτιά ξέσπασε στην Κερατέα: Εκκένωση οικισμού στην Κακιά Θάλασσα

Φωτιά τώρα στην Κερατέα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση κοντά σε σπίτια εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης 14 Σεπτεμβρίου, στην Κακιά Θάλασσα Κερατέας. Η φωτιά είναι κοντά στον οικισμό Λάκκα και, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πνέουν βόρειοι άνεμοι περίπου 4 μποφόρ, γι’ αυτό έγινε άμεση και μεγάλη κινητοποίηση για την κατάσβεσή της.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων, η φωτιά προς το παρόν δεν απειλεί άμεσα την κατοικημένη περιοχή, ωστόσο επειδή είναι κοντά τα πρώτα σπίτια του οικισμού Λάκκα έγινε μεγάλη κινητοποίηση για την άμεση οριοθέτηση και κατάσβεσή της.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού μεταβαίνει στο σημείο, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς. Στον τόπο της πυρκαγιάς μεταβαίνει και ο ίδιος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής για να συντονίσει το έργο της κατάσβεσης.

Η φωτιά καίει κοντά στον οικισμό Λάκκα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν απειλούνται σπίτια. Στην περιοχή ωστόσο υπάρχει πολλή υγρασία, και αυτό θεωρείται σύμμαχος των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Φωτιά τώρα στην Κερατέα: Αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ενισχυμένοι βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου με τις εντάσεις τους να φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Ο σχετικός προγνωστικός χάρτης αποτυπώνει τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις ανέμου κατά τις απογευματινές ώρες.

Επίσης, δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν τοπικά στα ανατολικά τμήματα της χώρας και σε νησιά του Αιγαίου. Με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται σήμερα, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021, σε μεγάλο μέρος της Αττικής, και τοπικά σε τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Θράκης, της Νότιας Κρήτης, των Κυκλάδων, της Λέσβου και της Χίου.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria