Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Όχι από ΣτΕ στο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για αναστολή στους υγειονομικούς - OlaDeka

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Όχι από ΣτΕ στο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για αναστολή στους υγειονομικούς

«Πράσινο φως» από το Συμβούλιο της Επικρατείας για αναστολές συμβάσεων ανεμβολίαστων υγειονομικών

«Όχι» είπε το τμήμα Αναστολών του (Συμβουλίου της Επικρατείας (σε σχηματισμό Ολομέλειας) απορρίπτοντας το αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για αναστολή της απόφασης που επιβάλλει τον  υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Έτσι,  εφόσον δεν εμβολιαστούν μέχρι και σήμερα, τελευταία ημέρα που δίνει προθεσμία ο νόμος, μπαίνουν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών.

Σημειώνεται πως η ΠΟΕΔΗΝ έχει καταθέσει στο ΣτΕ και αίτηση ακύρωσης κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών των υγειονομικών, η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικασθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων στην αίτηση ακύρωσης η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι πριν την θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον χώρο της Υγείας και των Δομών Κοινωνικής Πρόνοιας δεν υπήρξε επιστημονική και επιδημιολογική τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα λήψης ενός τέτοιου μέτρου, όπως εξάλλου θεωρεί επιβεβλημένο η Επιτροπή Βιοηθικής και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αλλά και η υφιστάμενη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Επιπρόσθετα η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως, με το υπό κρίση μέτρο, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας καθώς δεν εξετάστηκε καν η λήψη ηπιότερων μέτρων, όπως η υποχρεωτική προσκόμιση διαγνωστικού τεστ, για όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών το Γ’ Θερινό Τμήμα ΣτΕ είχε απορρίψει τις αιτήσεις 115 νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων ανά την Ελλάδα που ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία θα «πάγωνε» το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού τους.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria