Σεισμός στην Κρήτη: 5,8 Ρίχτερ νότια του Ηρακλείου - OlaDeka

Σεισμός στην Κρήτη: 5,8 Ρίχτερ νότια του Ηρακλείου

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός έγινε 22 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά της Άρβης στο Ηράκλειο. Η δόνηση ήταν επιφανειακή με βάθος μόλις 5 χλμ.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09:17 το πρωί, με επίκεντρο κοντά στο Αρκαλοχώρι που το τελευταίο διάστημα έχει δώσει πολλούς σεισμούς και παρακολουθείται στενά από τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και τοπικά μέσα, ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε έντονα αισθητός όχι μόνο στο Ηράκλειο, αλλά σε ολόκληρο το νησί, στην Ιεράπετρα, τα Χανιά, το Ρέθυμνο ακόμα και στη Σαντορίνη .

Δέκα λεπτά αργότερα έγινε μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο και εν συνεχεία δόνηση 4,5 Ρίχτερ.

Πληροφορίες για εγκλωβισμένους

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Μιχάλης Τεζάρης στον ΣΚΑϊ υπάρχουν πληροφορίες για 2 άτομα που έχουν εγκλωβιστεί σε εκκλησίες: ένα στο χωριό Αρκαλοχώρι, όπου γίνονται εργασίες σε μία εκκλησία κι ένα στο χωριό Πατσίδερος.

Επίσης όπως μεταδίδει το Cretalive.gr υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου και συγκεκριμένα για βράχους που έπεσαν σε δρόμους αλλά και για τουλάχιστον ένα κτίριο που έχει υποστεί σοβαρή ζημιά από την ισχυρότατη δόνηση. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Μανώλη Φραγκάκη, οι καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου είναι σημαντικές και αφορούν κτίσματα, ναούς αλλά και στύλους της ΔΕΗ που έχουν υποχωρήσει.

Πηγή φωτό: cretalive.gr

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria