“Πράσινο φως” για προσλήψεις Συνοριοφυλάκων και Ειδικων Φρουρών – Δικαιούχοι και προσόντα (ΦΕΚ) - OlaDeka

“Πράσινο φως” για προσλήψεις Συνοριοφυλάκων και Ειδικων Φρουρών – Δικαιούχοι και προσόντα (ΦΕΚ)

Θετικά νέα για χιλιάδες ενδιαφερόμενους που σκοπεύουν να κάνουν αίτηση για θέσεις συνοριοφυλάκων και ειδικών φρουρών, καθώς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με υπουργική απόφαση, η οποία τροποποιεί τα κριτήρια πρόσληψης ανοίγει τον δρόμο για μελλοντικές προσλήψεις.

Σύμφωνα με την διπλή υπουργική απόφαση, που φέρει την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου καθώς και του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου, τροποποιούνται τα «Προσόντα, δικαιολογητικά και διαδικασία πρόσληψης Συνοριακών Φυλάκων» καθώς και τα «Προσόντα, δικαιολογητικά και διαδικασία πρόσληψης Ειδικών Φρουρών».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η προκήρυξη:

«Ως συνοριακοί φύλακες προσλαμβάνονται με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) Έλληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες) για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων, ξεχωριστά για κάθε Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, από υποψηφίους που κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους στην Περιφέρεια, στην οποία ανήκει η συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, όπου λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, Διαχείρισης Μετανάστευσης, Φύλαξης των θεσμοθετημένων σημείων εισόδου – εξόδου της Επικράτειας, ιδίως αεροδρομίων, ή Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών και κατά προτίμηση ή αποκλειστικά στις περιοχές της εκάστοτε Περιφερειακής Ενότητας ή νησιού.

Εφόσον οι θέσεις που προκηρυχθούν δεν καλυφθούν από την ανωτέρω κατηγορία υποψηφίων, αφού πρώτα υλοποιηθεί η μεταφορά των κενών θέσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περ. α’ της παρ. 2 και την παρ. 4 του παρόντος, δύναται να προσληφθούν υποψήφιοι, οι οποίοι κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε έτερες Περιφέρειες, οι οποίες καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Για τους υποψήφιους του προηγούμενου εδαφίου συντάσσονται ξεχωριστοί πίνακες υποψηφίων (επικουρικοί πίνακες) ανά Περιφερειακή Ενότητα ή νησί.»

Δείτε το ΦΕΚ ΕΔΩ

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria