Πέντε πράγματα που ξέρουν οι πετυχημένοι άνθρωποι αλλά δεν τα λένε - OlaDeka

Πέντε πράγματα που ξέρουν οι πετυχημένοι άνθρωποι αλλά δεν τα λένε

Όλοι θέλουν να φτάσουν στην επιτυχία. Αλλά στατιστικά λίγοι άνθρωποι καταφέρνουν τελικά να φτάσουν στους μεγάλους στόχους τους.

Δεν υπάρχει κάποιο «μυστικό επιτυχίας» και σίγουρα δεν υπάρχει ένας καθορισμένος δρόμος που να εγγυάται την επιτυχία. Ωστόσο, υπάρχουν βασικά πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι και τα οποία συμβάλουν στο να φτάσουν στην επιτυχία, την στιγμή που άλλοι άνθρωποι σταματούν και παραιτούνται.

Ακολουθούν 5 σημαντικά πράγματα που γνωρίζουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι αλλά συνήθως δεν τα λένε.

1# Δεν προσπαθούν να είναι σαν τους άλλους. Δεν είναι κακό να βλέπετε τα καλά παραδείγματα. Αλλά εάν πρόκειται απλώς να κάνετε αυτό που κάνουν όλοι οι άλλοι, τότε θα δυσκολευτείτε να ξεχωρίσετε και να πετύχετε μία ουσιαστική επιτυχία. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η πραγματική επιτυχία απαιτεί να είστε ο εαυτός σας. Προσπάθησε να γίνεις η καλύτερη version του εαυτού σου και να αξιοποιήσεις τα δυνατά σημεία σου. Μην προσπαθείς να «αντιγράψεις» τους άλλους, και μη συγκρίνεσαι μαζί τους συνεχώς.

2# Μπορείς να βρεις ευκαιρίες μέσα στις δυσκολίες. Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου έχουν βιώσει αποτυχίες στην διαδρομή τους. Αλλά δεν τα παράτησαν. Οι πετυχημένοι άνθρωποι αναζητούν κάτι θετικό μέσα σε όλα τα πράγματα που συμβαίνουν – γιατί πάντα υπάρχει κάτι που μπορεί να είναι επωφελές. Όπως έχουν δείξει έρευνες, τα άτομα που είναι λιγότερο αρνητικά για τη ζωή τους είναι πιο πιθανό να αρπάξουν τις ευκαιρίες τους όταν αυτές παρουσιαστούν. Όταν αναζητάτε ενεργά τη θετικότητα, ο εγκέφαλός σας «ρυθμίζεται» έτσι ώστε να την αναζητά ακόμα και μέσα σε δύσκολες καταστάσεις. Και στο τέλος, η επιτυχία δεν είναι απαραιτήτως αυτό που έχετε πετύχει, αλλά αυτό που έχετε ξεπεράσει.

3# Η δράση είναι το παν. Είναι καλύτερα να πάρετε μια απόφαση και να προχωρήσετε, παρά να περιμένετε μέχρι να είστε 100% έτοιμοι να κάνετε το «άλμα». Στις περισσότερες των περιπτώσεων, αν περιμένεις να είσαι απόλυτα σίγουρα για κάτι, μάλλον θα είσαι… πολύ αργός. O Jeff Bezos έχει μιλήσει για τον «κανόνα του 70%» που εφαρμόζει. Ο Bezos μίλησε πρώτη φορά για αυτό τον κανόνα σε μια ετήσια επιστολή που έστειλε προς του μετόχους της Amazon το 2016. Εκεί περιέγραψε την προσέγγιση του αναφορικά με την λήψη αποφάσεων. Όπως εξήγησε, ενώ είναι πάντα ωραίο να έχεις πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες που θέλεις, στις περισσότερες περιπτώσεις το να περιμένεις μέχρι να ξέρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να λάβεις μια απόφαση, είναι ένα πρόβλημα. Εκεί έρχεται ο κανόνας του 70%. «Πάρε μια απόφαση όταν γνωρίζεις το 70% των πληροφοριών που επιθυμείς. Αν περιμένεις να φτάσεις στο 90%, στις περισσότερες περιπτώσεις πιθανόν θα είσαι αργός», λέει ο Jeff Bezos.

4# Επικεντρώσου σε αυτά που μπορείς να ελέγξεις. Ο καιρός, το περιβάλλον σας, ο τρόπος που συμπεριφέρεται ένας γείτονας ή η γνώμη των ξένων. Αυτά είναι πράγματα που θα παραμείνουν τα ίδια ανεξάρτητα από το πόση ψυχική ενέργεια ξοδεύετε διαφωνώντας μαζί τους, ή επιθυμείτε να ήταν διαφορετικά. Ένα εξαιρετικά επιτυχημένο άτομο καταλαβαίνει ότι το μόνο για το οποίο αξίζει να ανησυχεί είναι αυτά μπορεί να ελέγξει: Την προσπάθεια που καταβάλλει, τα λόγια που λέει, την αντίληψή του για τα γεγονότα και την τελική του δράση. Η εστίαση σε οτιδήποτε άλλο είναι σπατάλη πολύτιμης ενέργειας και χρόνου.

5# Κάνε παρέα με ανθρώπους που έχουν παρόμοιους στόχους με εσένα. Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε θετικά είτε αρνητικά. Φρόντισε να κάνεις παρέα με ανθρώπους που έχουν παρόμοιους στόχους και φιλοδοξίες με σένα. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα πάρεις ώθηση για να κινηθείς προς τα εμπρός. Είναι επίσης μια ευκαιρία να μάθετε πολύτιμα μαθήματα ο ένας από τον άλλον.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria