Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καστοριάς: Γιατί πρέπει να υφιστάμεθα αυτή την αδικία; - OlaDeka

Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καστοριάς: Γιατί πρέπει να υφιστάμεθα αυτή την αδικία;

Αν και οι μαθητές καλούνται να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη καθημερινότητα λόγω της πανδημίας και της αλλαγής τρόπου εξέτασης (τράπεζα θεμάτων), έχει προστεθεί ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα παιδαγωγικής και ψυχολογικής κυρίως φύσης στην ομάδα Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Τάξης του σχολείου μας. Μολονότι οι μαθητές προέρχονται από διάφορες περιοχές του δήμου υποχρεούνται να αλλάξουν σχολείο και να μεταφερθούν σε άλλο, συγκεκριμένα στο 3ο ΓΕΛ Καστοριάς που στεγάζεται στο κτήριο στην περιοχή της Κουμπελίδικης.
Αυτή η μεταφορά, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η σχολική χρονιά, θεωρείται για εμάς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, για παιδαγωγικούς και ψυχολογικούς κυρίως λόγους.
Η δ/νση Δ.Δ.Ε Καστοριάς αρνείται να εγκρίνει το τμήμα, επειδή είναι ολιγομελές. Αυτή η συμπεριφορά μας πληγώνει και μας κάνει να πιστεύουμε ότι τελικά πρώτο μέλημά της δεν είναι ο μαθητής όπως συχνά διατείνεται. Τμήματα προσανατολισμού ολιγομελή έχουν εγκριθεί και λειτουργήσει στο παρελθόν σε συνθήκες κανονικότητας. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο τίθεται θέμα υποχρεωτικής μεταφοράς του τμήματος σε περίοδο πανδημίας κατά την οποία τα ολιγομελή τμήματα θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο! Άλλωστε το διδακτικό προσωπικό του σχολείου επαρκεί για τη λειτουργία του τμήματος.
Μήπως τελικά όλη αυτή η αναστάτωση κρύβει κάποια σκοπιμότητα;
Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria