Ανενημέρωτοι οι μαθητές του 3ου ΓΕ.Λ. Καστοριάς σχετικά με την μεταστέγαση του, ζητούν απαντήσεις - OlaDeka

Ανενημέρωτοι οι μαθητές του 3ου ΓΕ.Λ. Καστοριάς σχετικά με την μεταστέγαση του, ζητούν απαντήσεις

Εν μέσω μιας δύσκολης και καταπιεστικής περιόδου για όλους και κυρίως για εμάς τους μαθητές, έχουν αποφασιστεί πολλές αλλαγές που μας αφορούν άμεσα. Δυστυχώς δεν έχουμε λάβει γνώση για το θέμα της μεταστέγασης του σχολείου μας από την Χλόη στην Ομόνοια, αφού ακόμα δεν γνωρίζουμε επίσημα τι έχει αποφασιστεί. Θεωρούμε πως θα ήταν ωφέλιμο να ενημερωθούμε το συντομότερο δυνατόν από τους αρμόδιους του Δήμου και τον Διευθυντή μας. Παράλληλα είναι επιτακτική ανάγκη να διευκρινιστούν και να απαντηθούν κάποια από τα ερωτήματα που έχουν προκύψει με βάση τις καινούργιες αλλαγές.

Όπως γνωρίζουμε, σύμφωνα με τον νόμο 3852/2010 (σχέδιο<<Καλλικράτης>>) επικεφαλής για τις περισσότερες υποχρεώσεις των σχολικών κτηρίων είναι ο Δήμος. Πιο συγκεκριμένα, με το άρθρο 94, παρ. 4 του νόμου, έχει ανατεθεί στον Δήμο ένα μεγάλο μέρος ευθύνης για διάφορες αλλαγές και αρμοδιότητες που αφορούν τις σχολικές μονάδες. Έτσι, θέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί:

  • Ποιά τα αίτια της καθυστέρησης της επίσημης απόφασης και της μετακόμισης;
  • Είναι ενήμερο το υπουργείο παιδείας και η πολεοδομία για την μεταφορά και την καταλληλότητα του κτηρίου;
  • Έχουν ληφθεί υπ’ όψιν και έχουν διορθωθεί τα προβλήματα της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας;
  • Με ποιόν τρόπο θα εφαρμοστεί η χωροταξική κατανομή;

Μαθητές, γονείς και κηδεμόνες βρισκόμαστε σε άγνοια ενώ η σχολική χρονιά έχει σχεδόν ξεκινήσει. Απαιτούμε την άμεση ενημέρωση μας.

Με εκτίμηση,

Ομάδα μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria