Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το ΚΔΑΠ του Δήμου Άργους Ορεστικού - OlaDeka

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το ΚΔΑΠ του Δήμου Άργους Ορεστικού

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα:Να επαναλειτουργήσει το Δημοτικό ΚΔΑΠ του Δήμου Άργους Ορεστικού της ΠΕ Καστοριάς

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού και η αντίστοιχη Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου έκλεισαν το μοναδικό Δημοτικό ΚΔΑΠ με την αιτιολογία ότι δεν είναι ανταγωνιστικό, καθώς δεν υπάρχει επαρκής αριθμός παιδιών και οι εργαζόμενοι κοστίζουν (!) στην κοινωφελή επιχείρηση, καθώς έχουν μεγαλύτερες απολαβές βάσει του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.

Στο συγκεκριμένο ΚΔΑΠ εργάζονται τρεις εργαζόμενοι με μερική απασχόληση που ανανεωνόταν για πολλά χρόνια (16 έως 4 χρόνια). Αυτοί οι εργαζόμενοι κράτησαν σε λειτουργία τη δομή όλο αυτό το διάστημα και οι οποίοι εργάζονται με φιλότιμο και ευαισθησία χωρίς καμιά ουσιαστική βοήθεια απ’ το δήμο, αφού ο χώρος και μόνο είναι σε απαράδεκτη κατάσταση (εγκαταλειμμένος χρόνια, χωρίς συντήρηση) και χωρίς τον αναγκαίο, σύγχρονο εξοπλισμό για δραστηριότητες (πληροφορική, ρομποτική κλπ).

Επίσης να σημειώσουμε ότι φέτος από τις 33 αιτήσεις που κατατέθηκαν, εγκρίθηκαν οι 18 που με το κλείσιμο της δομής οδηγούνται στα ιδιωτικά ΚΔΑΠ. Είναι αδιανόητο όμως να βρίσκεται στην ευθύνη των ιδιωτών και των voucher η ψυχοπαιδαγωγική επιμόρφωση και κοινωνικοποίηση των παιδιών. Οι δομές αυτές πρέπει να λειτουργούν ως δημόσιες και δωρεάν με ενιαίο επιστημονικό παιδαγωγικό πλαίσιο και κοινή διοικητική αρχή πανελλαδικά (του Υπουργείου Παιδείας), με διεύρυνσή τους για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών, με κρατική χρηματοδότηση, μονιμοποίηση του υπηρετούντος προσωπικού και πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού. Σε διαφορετική περίπτωση αν σταματήσει η χρηματοδότηση από έκτακτα προγράμματα, οι γονείς θα αναγκαστούν είτε να πληρώσουν τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ είτε να μη στείλουν τα παιδιά τους με ό,τι συνέπειες θα έχει αυτό και για τους εργαζόμενους.

Ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και η σημερινή, αλλά και οι δημοτικές αρχές που αποδέχονται την πολιτική από τη μια της υποχρηματοδότησης και της οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, μεταφέροντας τα βάρη στο λαό και από την άλλη να απαξιώνουν και να καταργούν δημόσιες δομές, ιδιαίτερα δε όπου υπάρχει πεδίο κερδοφορίας για τους ιδιώτες, οι οποίοι ήδη κυριαρχούν σε σχέση με τις δημόσιες – δημοτικές δομές και οι οποίοι χρηματοδοτούνται απλόχερα από δημόσιους πόρους.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομική και υγειονομική κρίση πλήττουν βαθιά τα εργατικά στρώματα και οικογένειες, οι οποίες είναι και οι άμεσα ωφελούμενες του προγράμματος και της λειτουργίας των ΚΔΑΠ.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνησή για:

  • Να εξασφαλιστεί άμεσα η χρηματοδότηση απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί το ΚΔΑΠ Άργους Ορεστικού σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτίριο με όλο τον αναγκαίο τεχνικό –παιδαγωγικό εξοπλισμό σύμφωνα με τα παιδαγωγικά πρότυπα του 21ου αιώνα;
  • Να επαναπροσληφθούν οι απολυμένοι με μόνιμη εργασιακή σχέση καθώς επίσης να προσληφθεί όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων για την ουσιαστική 
  • Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, 

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097

e-mail: [email protected], http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria