Κατώτατος μισθός: Πώς μπορεί να ξεπεράσει τα 700 ευρώ μέσα στο 2022 - OlaDeka

Κατώτατος μισθός: Πώς μπορεί να ξεπεράσει τα 700 ευρώ μέσα στο 2022

Η διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού ξεκινάει από την πρώτη κιόλας μέρα του νέου χρόνου. Κι αυτό καθώς από την 1η Ιανουαρίου 2022, περνάει στον κατώτατο μισθό αύξηση 2%, από τα 650 στα 663 ευρώ.

«Από την αρχή του χρόνου θα ξεκινήσει η νέα διαδικασία για τον κατώτατο, η οποία θα διαμορφωθεί κατά τον νόμο μέσα στους πρώτες μήνες του 2022. Η κυβέρνηση αφού λάβει υπόψη τις σχετικές εισηγήσεις εργοδοτών – εργαζομένων και αρμόδιων φορέων θα τοποθετηθεί έχοντας ως βούληση στον κατώτατο μισθό να υπάρξει αντανάκλαση αυτού που είπα μιλώντας για το κοινωνικό μέρισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα όμως με τα πιο αισιόδοξα σενάρια, η αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, θα μπορούσε να ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το αρχικό 2%. Η πρώτη αυτή αύξηση φαίνεται πως θα εκκινήσει μια διαδικασία στην οποία οι κοινωνικοί εταίροι θα προτείνουν και η κυβέρνηση θα πάρει την απόφαση που θα μπορούσε να αυξήσει ως και 5,5% τον κατώτατο μισθό που θα αγγίξει τα 700 ευρώ.

Τα πιο αισιόδοξα σενάρια πάντως κάνουν λόγο για αύξηση ακόμα και 10%, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των επενδυτικών οίκων που τοποθετούν το ποσοστό της ανάπτυξης στο 8%, κάτι που θα έκανε τον κατώτατο μισθό να φτάσει στα 730 ευρώ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria