Η ανάπτυξη της Δυτ. Μακεδονίας με βιώσιμο τρόπο χωρίς λιγνίτη, συζητήθηκε σε συνάντηση εργασίας στελεχών της ΝΔ - OlaDeka

Η ανάπτυξη της Δυτ. Μακεδονίας με βιώσιμο τρόπο χωρίς λιγνίτη, συζητήθηκε σε συνάντηση εργασίας στελεχών της ΝΔ

Συνάντηση εργασίας στελεχών της ΝΔ από τη Δυτική Μακεδονία με θέμα την ανάπτυξη της περιοχής με βιώσιμο τρόπο χωρίς λιγνίτη, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Γιώργου Στεργίου, στο Νυμφαίο Φλώρινας.

“Από το Νυμφαίο Φλώρινας, έναν ορεινό παραδοσιακό οικισμό με έντονο συμβολισμό για την άριστη διαχείριση πολιτιστικού αποθέματος και φυσικού περιβάλλοντος, η Νέα Δημοκρατία ξεκινάει μία σειρά από πρωτοβουλίες ενημέρωσης και διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες σχετικά με τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας χωρίς λιγνίτη. Η αβεβαιότητα που δημιουργεί το καινούργιο είναι παροδική. Η κυβέρνηση της ΝΔ, μαζί με τους βουλευτές και τα στελέχη μας από την περιοχή, εργάζονται προκειμένου να περάσουμε στη νέα εποχή χωρίς να μείνει κανείς πίσω”, δήλωσε ο κ. Στεργίου μετά το τέλος της συνάντησης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας διαπιστώθηκε ότι οι αυξανόμενες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση της επιβάρυνσης των διεθνών τιμών στην ενέργεια εξαιτίας του υψηλού κόστους των ρύπων επιβεβαιώνουν την ορθότητα της επιλογής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να πρωταγωνιστήσει η χώρα μας στη μετάβαση σε καθαρές πηγές ενέργειας. Ταυτόχρονα, η ανάγκη να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο σε περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία που η οικονομία τους εξαρτάται από την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη.

Επίσης, αναγνωρίζεται ότι όσα έχουν ήδη γίνει αλλά και όσα σχεδιάζονται να πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες για τη Δυτική Μακεδονία σε υποδομές, χρηματοδοτήσεις και ελκυστικά κίνητρα δημιουργούν το περιβάλλον για σημαντικές επενδύσεις με πολλές νέες θέσεις εργασίας. Ως κοινή επιδίωξη υπογραμμίζεται η ανάγκη να γίνει η μετάβαση στη νέα εποχή γρήγορα με παράλληλη στήριξη των επιχειρήσεων και των πολιτών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τ. υπουργός και πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κωστής Μουσουρούλης, ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι βουλευτές Γιώργος Αμανατίδης, Γιάννης Αντωνιάδης, Παρασκευή Βρυζίδου, Στάθης Κωνσταντινίδης, Ζήσης Τζηκαλάγιας, η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής Πίστη Κρυσταλλίδου, Γιάννης Μίσκας και Θανάσης Σταυρόπουλος και οι πρόεδροι των οργανώσεων ΔΕΕΠ Καστοριάς Βασίλης Βελλίδης, ΔΕΕΠ Κοζάνης Παντελής Καρακασίδης και ΔΕΕΠ Φλώρινας Θωμάς Θεοδώρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria