Τα 3 skills που πρέπει να έχει ένας leader σε μια αβέβαιη εποχή - OlaDeka

Τα 3 skills που πρέπει να έχει ένας leader σε μια αβέβαιη εποχή

Η πανδημία του covid μάλλον σας έχει πείσει ότι ζούμε σε μια αβέβαιη εποχή. Αν σε αυτό συμπεριλάβουμε και άλλα πράγματα που βιώνουμε, όπως η κλιματική αλλαγή, το τοπίο γίνεται ακόμα πιο απρόβλεπτο.

Αν είσαι ένας leader πώς πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτό το αβέβαιο μέλλον; Κανένας εμπειρογνώμονας, όσο έξυπνος και αν είναι, δεν μπορεί να σας πει ποιες εκπλήξεις έρχονται (αν και πρέπει να προσέξουμε αυτούς που μας προειδοποιούν για κινδύνους και κρίσεις).

Στην εποχή μας οι ηγέτες δεν μπορούν απλά να βασίζονται στις αποδεδειγμένες δυνάμεις τους, αλλά πρέπει να επεκτείνουν το φάσμα τους. Εν ολίγοις, το να κάνεις αυτό που σε έφτασε στο σημείο που βρίσκεσαι τώρα μπορεί να μην είναι αρκετό για να σε κρατήσει στην κορυφή. Πρέπει να αναπτύξετε μερικά νέα skills όπως αυτά:

1# Να ελίσσεσαι ακόμα και στα εξτρίμ σενάρια. Οι ηγέτες που θέλουν να πετύχουν θα χρειαστούν την ικανότητα να ελίσσονται μεταξύ διαφορετικών προσεγγίσεων, ανάλογα με το εκάστοτε πλαίσιο. Με τον ίδιο τρόπο που ένας τενίστας δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά σε ένα ισχυρό σερβίς, οι ηγέτες χρειάζονται ποικιλία ώστε να μπορούν να επιλέξουν την καλύτερη προσέγγιση, όχι απλώς αυτή που τους βολεύει περισσότερο. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην πανδημία έχουμε δει και πολλά μεγάλα pivots από εταιρίες και άλλους επαγγελματίες. Είναι αυτοί που προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να βρεθούν ένα βήμα πιο μπροστά.

2# Γρήγορη αλλαγή. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι αλλαγές πάνω στην δουλειά κοστίζουν σημαντικό χρόνο και προσοχή. Σε ένα χαοτικό και περίπλοκο μέλλον, θα είναι ούτως ή άλλως αναπόφευκτο. Αυτό σημαίνει ότι οι ηγέτες πρέπει να μάθουν να ελαχιστοποιούν τον χρόνο του άλματος μεταξύ εργασιών. Με απλά λόγια πρέπει να βρεις τα εργαλεία και τις πρακτικές που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιο γρήγορος στις αλλαγές.

3# Μην πανικοβάλλεσαι. O leader δεν έχει την πολυτέλεια να πανικοβληθεί. Παρά τις ατελείωτες και συνεχώς μεταβαλλόμενες συζητήσεις και αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα και το κλείσιμο της κοινωνίας και της αγοράς, ο ηγέτης πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος. Αυτός πρέπει να δει τα δεδομένα και να βρει δημιουργικές λύσεις. Άλλωστε, σε αρκετές περιπτώσεις μέσα στην πανδημία είδαμε να προκύπτουν λύσεις που πριν δεν είχαμε καν φανταστεί.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria