Π. Πέρκα: «Μας ανησυχεί όλο και περισσότερο η πολιτική της κυβέρνησης για το σιδηρόδρομο στη Δυτική Μακεδονία» - OlaDeka

Π. Πέρκα: «Μας ανησυχεί όλο και περισσότερο η πολιτική της κυβέρνησης για το σιδηρόδρομο στη Δυτική Μακεδονία»

“Η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών επιβεβαιώνει τις αρχικές μας ανησυχίες. Ειδικότερα, στο σχετικό έγγραφο αναφέρεται ότι «για την ενεργοποίηση της σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Μοναστήρι/Μπίτολα, απαιτείται η σύναψη νέας σιδηροδρομικής διακρατικής συμφωνίας με την όμορη χώρα, η οποία να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού κεκτημένου», αναφέρει σε δήλωση της για τη σιδηροδρομική σύνδεση Φλώρινα-Μπίτολα, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα. Υπογραμμίζει ακόμα ότι “το Υπουργείο αναφέρει ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την υλοποίηση της συμφωνίας, γεγονός όμως παραμένει ότι έχουν περάσει δύο χρόνια και οι δύο χώρες στερούνται μια τόσο επωφελή σιδηροδρομική σύνδεση, τη στιγμή που το διάστημα 2016 – 2019 είχαν προχωρήσει πολύ οι διμερείς επαφές των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας (τότε FYROM), προκειμένου να τεθεί και πάλι η γραμμή σε λειτουργία”.

Όσον αφορά τη σιδηροδρομική σύνδεση Φλώρινα-Κρυσταλλοπηγή-Πόγραδετς υπογραμμίζει πως “ακόμα μια φορά η κυβέρνηση βάζει σε προτεραιότητα έργα με ελάχιστες πιθανότητες ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, πιθανά σε βάρος σιδηροδρομικών έργων πρώτης προτεραιότητας, όπως το παραπάνω παράδειγμα, δηλαδή ο άξονας Φλώρινα – Κρυσταλλοπηγή – Πόγραδετς με διακλάδωση Καστοριά. Πρόκειται για έργο του κεντρικού διευρωπαϊκού δικτύου, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030. Για το εν λόγω έργο φαίνεται πως ευτυχώς κερδίζεται η μάχη που δώσαμε – αν και περιμένουμε ακόμα τις προκηρύξεις των διαγωνισμών για τις μελέτες από την ΕΡΓΟΣΕ – παρότι μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση προγραμμάτιζε αλλαγή σχεδιασμού, γυρίζοντάς μας σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε. Πολύ φοβάμαι λοιπόν ότι πολιτικοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση βάζει στην άκρη το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της χώρας, αφού η νέα σύνδεση θα παρείχε και μια εναλλακτική σύνδεση με την Κεντρική Ευρώπη. Η πολιτική της κυβέρνησης για το σιδηρόδρομο στη Δυτική Μακεδονία εδώ και δύο χρόνια, είτε με την παροιμιώδη αδράνειά της είτε με αποφάσεις που αποδεικνύουν την ανυπαρξία σχεδίου, δεν μπορεί παρά να μας προβληματίζει όλο και περισσότερο”.

Πηγή:ertnews.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria