Κρήτη: Μίνι lockdown και στο Ρέθυμνο – Παράταση σε Ηράκλειο και Χανιά - OlaDeka

Κρήτη: Μίνι lockdown και στο Ρέθυμνο – Παράταση σε Ηράκλειο και Χανιά

Tην επιβολή περιοριστικών μέτρων στο Ρέθυμνο εισηγήθηκε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού και υιοθέτησε η κυβέρνηση, μετά την έξαρση κρουσμάτων της Covid-19 που έχει οδηγήσει σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία του νησιού. 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων στην Κρήτη με 470 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 86 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Στα Χανιά εντοπίστηκαν 142 νέα κρούσματα του ιού, ενώ στην ανάλυση του ιικού φορτίου των λυμάτων, καταγράφεται αύξηση 103% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα

Τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ

Από σήμερα, Τετάρτη 18 Αυγούστου, στις 06:00 το πρωί ισχύουν:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 25 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση του μίνι lockdown που ισχύει σε Ηράκλειο και Χανιά. Η παράταση ισχύει επίσης έως τις 25 Αυγούστου οπότε θα επανεξεταστεί η κατάσταση από τους ειδικούς.

Στα όριά τους τα νοσοκομεία

«Τρέμω στην ιδέα τι θα συμβεί σε λίγο που θα ψυχρανθεί ο καιρός», αναφέρει σε ανάρτησή του ο διευθυντής ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, Ανέστης Κιούλπαλης ο οποίος κάνει λόγο για έξαρση της επιδημίας στο νησί, «που στην αρχή ακόμα του τέταρτου κύματος, ήδη βρίσκει το ΕΣΥ να έχει φτάσει στα όρια του» και τονίζει ότι εδώ και μέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν πληρότητα σχεδόν 100%.

«Ο εφιάλτης του Μπεργκαμο ίσως να είναι λίγος μπροστά σε αυτό που θα συμβεί», αναφέρει.

Εάν συνεχιστεί αυτή η εικόνα στην Κρήτη σύντομα θα ξεκινήσουν όπως εκτιμά η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη οι διακομιδές ασθενών, σε όποιο από τα νοσοκομεία της Κρήτης ή ακόμα και της Αθήνας, διαθέτουν άδειες κλίνες.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria