Καύσωνας: Τέσσερα έξυπνα κόλπα που δροσίζουν - OlaDeka

Καύσωνας: Τέσσερα έξυπνα κόλπα που δροσίζουν

Ο καύσωνας των τελευταίων ημερών έχει κάνει την καθημερινότητα ανυπόφορη για πολλούς από εμάς – Εάν ζητάτε εναγωνίως τρόπους να δροσιστείτε, διαβάστε τέσσερα tips που θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από την υπερβολική ζέστη

Μπορεί οι ζεστές ημέρες του καλοκαιριού να είναι υπέροχες όταν είμαστε σε κάποια παραλία ή μέσα σε ένα δροσερό σπίτι με αναμμένο τον κλιματισμό, όταν, όμως, βρισκόμαστε αναγκαστικά σε συνθήκες όπου ο καύσωνας κάνει δύσκολη την καθημερινότητά μας χρειαζόμαστε απλούς και γρήγορους τρόπους για να δροσιστούμε.

Παρακάτω ακολουθούν 3+1 συμβουλές για να μειώσετε τη θερμοκρασία του σώματος, αλλά και του δωματίου:

Ρίξτε κρύο νερό στους καρπούς σας
Μπορεί η ιδανική λύση σε μια καυτή ημέρα να ήταν να πέσετε σε μια πισίνα με δροσερό νερό ή έστω να κάνετε ένα παγωμένο ντους, όταν, όμως, αυτό δεν είναι δυνατό, απλά και μόνο αν βρέξετε τους καρπούς σας με κρύο νερό θα νιώσετε πολύ καλύτερα.  Τα σημεία του αρτηριακού παλμού είναι οι περιοχές όπου τα αιμοφόρα αγγεία έρχονται πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Το αίμα των αρτηριών κυλάει από την καρδιά, επομένως αν το δροσίσετε με το κρύο νερό τελικά θα μειωθεί και η θερμοκρασία του σώματος εξηγούν οι ειδικοί και τονίζουν ότι αν ρίξουμε κρύο νερό στους καρπούς ή τους αστραγάλους πριν πέσουμε για ύπνο,  θα κοιμηθούμε ευκολότερα». Βοηθά επίσης αν βάλουμε κρύα επιθέματα στον λαιμό, το εσωτερικό μέρος των αγκώνων και πίσω από τα γόνατα, για λίγα δευτερόλεπτα σε κάθε σημείο. Αυτό θα μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος για λίγη ώρα.

Δροσιστείτε με μέντα

Είναι γνωστό ότι η μέντα μεταξύ των άλλων ιδιοτήτων της παρέχει και μια αίσθηση δροσιάς στο δέρμα γι’ αυτό και χρησιμοποιείται σε ήπια εγκαύματα και ερεθισμούς του δέρματος. Το καλής ποιότητας αιθέριο έλαιο μέντας μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της ζέστης. Η μέντα περιέχει μενθόλη, ουσία που ενεργοποιεί τους νευρικούς υποδοχείς που είναι ευαίσθητοι στο κρύο. Μια εναλλακτική συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε μια ελαφριά επάλειψη στον αυχένα με ένα μείγμα μιας σταγόνας αιθέριου ελαίου μέντας σε 30 ml ελαίου βάσης (όπως το αμυγδαλέλαιο). Παρόλο που δεν πρόκειται για πρακτική που πράγματι μειώνει τη θερμοκρασία του σώματος, παρέχει μια αίσθηση δροσιάς που μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πολύ πιο άνετα.

Προτιμήστε φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό
Κάποιες φορές όταν κάνει πάρα πολλή ζέστη, δεν έχουμε όρεξη να φάμε. Το να τρώμε, όμως, έστω και κάτι μικρό ανά μερικές ώρες είναι ένας σημαντικός τρόπος να διατηρήσουμε την ενέργειά μας σε καλά επίπεδα και να αποφύγουμε την αφυδάτωση. Μια έξυπνη επιλογή είναι φρούτα και λαχανικά όπως το καρπούζι, το πεπόνι και τα αγγούρια τα οποία αφενός είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αφετέρου περιέχουν πολύ νερό.

Extra tip: Βάλτε τον ανεμιστήρα στο σωστό σημείο
Αν δεν διαθέτετε κλιματιστικό για την ψύξη του αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού, υπάρχει ένας τρόπος να μετατρέψετε τον ανεμιστήρα σας σε… mini συσκευή ψύξης. Οι ανεμιστήρες δεν ψύχουν τον αέρα, απλώς βοηθούν να έχετε μια αίσθηση δροσιάς όταν φυσούν τον αέρα προς το σημείο που βρίσκεστε, με αποτέλεσμα να εξατμίζεται ο ιδρώτας και να μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος.  Σημαντικό, ωστόσο, είναι να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα στο σωστό σημείο, δηλαδή να «κοιτάει» προς το παράθυρο και ιδανικά να βρίσκεται μπροστά από κάποια ανοιχτή πόρτα ή άλλο παράθυρο ώστε να δημιουργείται ρεύμα. Έτσι ο ανεμιστήρας «διώχνει» τον ζεστό αέρα προς τα έξω και διαχέει τον δροσερό αέρα σε όλο το δωμάτιο.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria