Καστοριά: Στους 40,5 ℃ το θερμόμετρο – Σε απόγνωση οι αγρότες - OlaDeka

Καστοριά: Στους 40,5 ℃ το θερμόμετρο – Σε απόγνωση οι αγρότες

Απεγνωσμένοι δηλώνουν οι αγρότες της Καστοριάς, οι οποίοι κάνουν λόγο για ολική και μη αναστρέψιμη καταστροφή στις καλλιέργειες, μετά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών. Με επιστολή τους καλούν τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ να επισκεφτούν την περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσουν την καταστροφή και να προωθήσουν τα αιτήματα των καλλιεργητών.

Η επιστολή που υπογράφουν πέντε αγροτικοί σύλλογοι, έρχεται σε συνέχεια  επιστολής είχαν αποστείλει περιγράφοντας την κατάσταση στα φασόλια και αναφέρει ότι οι παραγωγοί βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση προσπαθώντας να συντηρούν τις καλλιέργειές τους, με μεγάλο κόστος.

Οι αγροτικοί σύλλογοι ζητούν να δρομολογηθούν άμεσα όλες οι ενέργειες ώστε να γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ προκειμένου να δηλωθούν οι εκτάσεις και να ακολουθηθεί η διαδικασία για την αποζημίωση των παραγωγών.

“Βρισκόμαστε μετά το πέρας της θεριζοαλωνιστικής περιόδου για τα σιτηρά και τα όσπρια (φακές -ρεβίθια) σε ξερικές εκτάσεις και εκ του αποτελέσματος διαπιστώνεται, ότι η ξηρασία που επικράτησε επηρέασε αρνητικά την περιοχή σε τέτοιο βαθμό ώστε οι ποσότητες που παρήχθησαν να είναι της τάξης των 60 -170 kg/στρέμμα για τα σιτηρά και 15-40 kg/στρέμμα για τις φακές και τα ρεβίθια. Εάν αυτά τα αποτελέσματα τα προσθέσουμε στις παραγωγές των τριφυλλιών , των καπνών , της πατάτας και της ντομάτας που είναι κατακερματισμένες σε σχέση με άλλες χρονιές, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι καλλιεργητές της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς αλλά και της Δυτικής Μακεδονίας βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και σε έκτακτη ανάγκη”.

Πηγή:ertnews.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria