Η υποχρεωτική μάσκα επιστρέφει παντού το φθινόπωρο - OlaDeka

Η υποχρεωτική μάσκα επιστρέφει παντού το φθινόπωρο

Μάσκες και σε εξωτερικούς χώρους από φθινόπωρο είναι το πιθανότερο σενάριο για να υψωθεί τείχος ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού το φθινόπωρο. Τι λένε Τζανάκης και Παγώνη.

Come back στην χρήση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους αναμένεται από το φθινόπωρο, ένα μέτρο το οποίο θα επιστρέψει μετά από περίπου δύο μήνες από τη μέρα που οι ειδικοί ανακοίνωναν ότι δεν χρειάζεται μάσκα στους ανοιχτούς χώρους που δεν υπάρχει συνωστισμός.

Οι ανακοινώσεις για την καθολική χρήση μάσκας δεν θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους αλλά και τους εμβολιασμένους.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Μας έχουν ανησυχήσει ιδιαίτερα τα κρούσματα σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Να τηρήσουμε όποια μέτρα μπορούμε ώστε να μη ξεφύγει η πανδημική κρίση. Εάν το πανδημικό κύμα δεν σπάσει και μεταφερθεί στα αστικά κέντρα δεν αποκλείεται τουλάχιστον στους εξωτερικούς χώρους με μεγάλο συνωστισμό να επιστρέψει η μάσκα. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε και τα πρωτόκολλα, τι είδους μάσκα να φοράμε. Το στέλεχος Δέλτα είναι ικανότερο να μεταδοθεί σε λιγότερο χρόνο και σε μικρότερη ποσότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα της μάσκας μίλησε και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, λέγοντας ότι «οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους δεν έπρεπε να βγουν». «Ήταν γεμάτα τα σοκάκια στα νησιά, ιδιαίτερα στο καλοκαίρι» σχολίασε η ίδια.

Τα νέα μέτρα από φθινόπωρο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις -εκτός από την επιστροφή της μάσκας- και για λειτουργία των κλειστών χώρων σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια μόνο για εμβολιασμένους αλλά και για είσοδο με πιστοποιητικό εμβολιασμού στα καταστήματα λιανικής.

Παράλληλα, εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός έλεγχος με δύο PCR ή rapid test την εβδομάδα, που έχει ήδη ανακοινωθεί για τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, και σε άλλους κλάδους εργαζόμενων. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα έχουν ένα ακόμη κίνητρο για να εμβολιαστούν όσοι περισσότεροι πολίτες, καθώς διαφορετικά θα επιβαρύνονται με το κόστος των δύο τεστ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria