Η Καστοριά, οι γούνες και ο Μουζενίδης - OlaDeka

Η Καστοριά, οι γούνες και ο Μουζενίδης

H Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς είναι μια από τις πλέον αναγνωρισμένες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου και παραδοσιακά προσελκύει χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες από 40 και πλέον χώρες, κυρίως όμως από τη Ρωσία. Αν και 46η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 16 -19 Σεπτεμβρίου, τελικά με απόφαση της διοίκησης του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς μεταφέρθηκε για τον Μάιο του 2022, χωρίς να έχει ακόμη προσδιοριστεί η τελική ημερομηνία διεξαγωγής.

Η απόφαση για την μετάθεση της έκθεσης ελήφθη υπό το βάρος των εξελίξεων γύρω από την πανδημία. Ωστόσο, φίλοι από την Καστοριά μας έδωσαν και άλλη μια πτυχή, που βάρυνε στην απόφαση μεταφοράς της Διεθνούς Έκθεσης. Αυτή η πτυχή ακούει στο όνομα Mouzenidis Travel. Ο Όμιλος Μουζενίδη παραδοσιακά τα τελευταία 20 χρόνια φρόντιζε για την μετάβαση και φιλοξενία των Ρώσων επισκεπτών της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, με τον Μπόρις Μουζενίδη (τον ιδρυτή του Ομίλου που απεβίωσε προ εξαμήνου) να έχει πολλάκις βραβευθεί από τις τοπικές αρχές για τη συμβολή του αυτή. Ωστόσο, τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Mouzenidis Travel που την οδήγησαν τελικά να υποβάλει αίτημα εξυγίανσης με υπαγωγή στις σχετικές διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα, αφενός έχουν επηρεάσει την ελληνική αεροπορική εταιρεία του Ομίλου, την Ellinair, αφετέρου έχουν οδηγήσει τη ρωσική εταιρεία του Ομίλου σε ακυρώσεις πακέτων που είχε διαθέσει προς Ρώσους τουρίστες.

Μάλιστα, την παρελθούσα εβδομάδα η ρωσική εταιρεία ενημέρωσε τους συνεργάτες της ότι ακυρώνονται όλα τα ταξίδια που είναι προγραμματισμένα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου για την Ελλάδα! Καταλαβαίνει κανείς πως ήταν που ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος…

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria