Ανασχηματισμός πριν τη ΔΕΘ και νέες δημοσκοπήσεις - OlaDeka

Ανασχηματισμός πριν τη ΔΕΘ και νέες δημοσκοπήσεις

Η 11η Σεπτεμβρίου και τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα και κεντρικό θεματικό άξονα το παρελθόν, παρόν και μέλλον της χώρας αποτελεί ορόσημο και για το μέλλον της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μετά από ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι και πριν από έναν πανδημικά και οικονομικά απρόβλεπτο χειμώνα, ο μίνι ανασχηματισμός με άξονες την αναβάθμιση του κ. Άκη Σκέρτσου και την είσοδο στο κυβερνητικό σχήμα του νέου κυβερνητικού εκπρόσωπο του κ. Γιάννη Οικονόμου φαντάζει ως απλος προάγγελος ενός εώς και σαρωτικού ανασχηματισμού που επιβάλλεται πριν ανέβει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.

Χαρτοφυλάκια όπως αυτά των Υπουργειων Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας, Υγείας, Τουρισμού ενδεχομένως να αλλάξουν χέρια ενώ κι άλλα θα επηρεαστούν. Ο αθλητικός όρος rotation κυριαρχεί στο κυβερνητικό ρεπορτάζ αυτές τις μέρες και από ότι φαίνεται δεν πάμε στη λογική των απομακρύνσεων/ καρατόμησεων – πλην εξαιρέσεων – αλλά κυρίως σε εναλλαγές στις θέσεις ευθύνης.

Την ίδια ώρα οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν σχεδόν έτοιμα τα ερωτηματολόγια που θα υποβάλλονται από Δευτέρα στους πολίτες με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση στον αριθμό των αναποφάσιστων, και μικρή ενίσχυση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Να δούμε αν θα καταγραφούν και οι Πράσινοι όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη πλην Λακεδαιμονίων. Σιγά-σιγά θα έχουμε πολιτικά οφέλη ακόμα και για τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής αλλά για τους πράσινους όχι.

Μία τέτοια τεράστια οικολογική καταστροφή από τις πυρκαγιές, σε μία άλλη χώρα θα επέφερε τεκτονικές αλλαγές. Εδώ το σύστημα ποιεί την ανάγκη του …δικομματισμού φιλοτιμία και θα περιοριστεί στην καταγραφή κάποιας φθοράς της Κυβέρνησης ενώ μένει να δούμε πως θα αξιολογηθεί από τους πολίτες η σχετικά μετριοπαθής στάση που κράτησε επίσημα η αντιπολίτευση και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπό αξιολόγηση (από τα κόμματα αυτή τη φορά), και η θέση που πήραν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε αυτή τη μεγάλη κρίση.

Κρίση που φαίνεται ότι θα είναι διαρκείας καθώς θεριεύει και ένα νέο ιδιαίτερο κύμα πανδημίας.

Ο κορονοϊός θα επανέλθει ως πρώτο Θέμα στην ατζέντα παρότι η Ελλάδα είναι στη 16η θέση πλήρως εμβολιασμένων πολιτών  ανάμεσα σε 30 Ευρωπαϊκές χώρες.

Κι όμως εν μέσω θέρους 2171 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με πνευμονία Covid 19 και 299 βρίσκονται στην εντατική.

Πραγματικός γρίφος είναι και το αν η κυβέρνηση έχει πλέον την ίδια αντοχή που είχε τον Ιούνιο ώστε να επιβάλει έστω και εμμέσως τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Πρώτο crash test η προαναγγελθείσα απομάκρυνση των ανεμβολίαστων αλλά τόσο απαραίτητων υγειονομικών στο τέλος του μήνα. Ήδη σήμερα πάντως παραιτήθηκαν τρεις αντιεμβολιαστες γιατροί στο νοσοκομείο των Σερρών!

Και δεν είναι αυτή η μόνη δύσκολη εξίσωση του φθινοπώρου.

Προσφυγικό και ακρίβεια σε ενέργεια και αγαθά καιροφυλακτούν ως προβλήματα με το δεύτερο να το αντιλαμβάνονται όσοι επιστρέφουν μετά τις διακοπές στα σπίτια τους και αφού καθαρίσουν τις στάχτες από τα μπαλκόνια και τις αυλές και θα πρέπει να γεμίσουν κάπως τα ψυγεία τους και να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria