Reuters: Έπεσε στη σιωπή η Μύκονος, το διάσημο νησί των πάρτι - OlaDeka

Reuters: Έπεσε στη σιωπή η Μύκονος, το διάσημο νησί των πάρτι

Σε ανταπόκριση από τη Μύκονο, το Reuters σημειώνει τις ακυρώσεις κρατήσεων στα ξενοδοχεία της Μυκόνου και την απογοήτευση τουριστών που αλλάζουν τα σχέδια για τις διακοπές τους μετά την επιβολή των νέων μέτρων.

«Δεν υπήρχε μουσική και χορός στο φημισμένο νησί της Μυκόνου την Κυριακή, καθώς οι νέοι κανόνες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 ώθησαν τους τουρίστες να ακυρώσουν τις διακοπές τους και άφησαν τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εξοργισμένους», αναφέρει το Reuters σε ανταπόκριση από τη Μύκονο, καθώς τα νέα περιοριστικά μέτρα έχουν προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο τουρισμός αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της ελληνικής οικονομίας και η χώρα χρειάζεται απεγνωσμένα μια ισχυρή σεζόν φέτος μετά την κατάρρευση του αριθμού των επισκεπτών και των εσόδων σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα το 2020.

Η Μύκονος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της, προσελκύοντας περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε καλοκαίρι, μεταξύ των οποίων αστέρες του Χόλιγουντ, μοντέλα και παγκοσμίου φήμης αθλητές.

«Αποφασίζουν να καταστρέψουν την οικονομία του νησιού στην πιο κρίσιμη εποχή του έτους», δήλωσε ο Ηρακλής Ζησιμόπουλος, επικεφαλής της τοπικής ένωσης ιδιοκτητών επιχειρήσεων, ο οποίος κατέχει δυο ξενοδοχεία, δύο εστιατόρια και τέσσερα μπαρ στο νησί. «Ελπίζουμε ότι θα αλλάξουν γνώμη γρήγορα», δήλωσε ο Ζησιμόπουλος, προσθέτοντας ότι έχει ήδη περίπου 30-40 ακυρώσεις στα ξενοδοχεία του.

Οι αρχές ανέφεραν ότι αναγκάστηκαν να επιβάλουν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας διάρκειας μιας εβδομάδας και απαγόρευση της μουσικής το Σάββατο μετά από «ανησυχητική» τοπική έξαρση των κρουσμάτων. Σύμφωνα με τους κανόνες, η μουσική απαγορεύεται σε εστιατόρια, καφετέριες και κλαμπ και μόνο όσοι πηγαίνουν από και προς την εργασία ή το νοσοκομείο επιτρέπεται να μετακινούνται μεταξύ 1 π.μ. έως 6 π.μ.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, τα μπαρ και τα κλαμπ έκλεισαν και τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια του νησιού -συνήθως γεμάτα με κόσμο που διασκεδάζει- ήταν σκοτεινά και άδεια.

«Τα χρήματά μου πήγαν χαμένα, ο χρόνος μου πήγε χαμένος, πήρα άδεια από τη δουλειά χωρίς λόγο. Λέω “αντίο” στη Μύκονο», είπε η Ντίνα, επισκέπτρια από τη Σαουδική Αραβία. «Οι διακοπές μας καταστράφηκαν», δήλωσε η Καμίλα Πιρς, από το Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλοι είπαν ότι σχεδίαζαν να περάσουν τις διακοπές τους σε κοντινά νησιά.

«Είναι τα γενέθλιά μου. Ήρθα να το γιορτάσω και δεν υπάρχει μουσική, οπότε δεν υπάρχει γιορτή», δήλωσε ο Χεσούς Μαρίνο, Ισπανός τουρίστας. «Φέρτε πίσω τη μουσική, παρακαλώ».

Τον Ιούνιο άρθηκε η απαγόρευση της μουσικής σε εστιατόρια και μπαρ σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, οι μολύνσεις από κορονοϊό αυξάνονται στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να δώσει εντολή για εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και του νοσηλευτικού προσωπικού. Μόνο οι εμβολιασμένοι πελάτες μπορούν να τρώνε σε εσωτερικούς χώρους σε εστιατόρια και κλαμπ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria