NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, οδήγησε στο πρωτάθλημα τους Μπακς - OlaDeka

NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, οδήγησε στο πρωτάθλημα τους Μπακς

Ιστορία έγραψε ο Γιάννης Αντετοκούμπο και οι Milwaukee Bucks κατακτώντας το πρωτάθλημα του NBA για το 2021 μετά από 50 χρόνια. Ο δικός μας Γιάννης κατέκτησε τον τίτλο του NBA αλλά και του πολυτιμότερου παίκτη (MVP) της σειράς των τελικών πετυχαίνοντας 50 πόντους στο πιο κρίσιμο και μεγαλύτερο παιχνίδι της καριέρας του μέχρι το επόμενο…

Η εμφάνιση του Γιάννη τα ξημερώματα, ήταν μία από τις κορυφαίες στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ. 50 πόντοι, με 16/25 σουτ και 17/19 βολές που θεωρητικά είναι η αδυναμία του στο παιχνίδι, 14 ριμπάουντ και 5 τάπες,  του Greek Freak που μετά από δύο βραβεία MVP και ένα του καλύτερου αμυντικού, φορά και το δαχτυλίδι του πρωταθλητή!

Πως το σήκωσαν οι Μπακς στο Game 6

Μπακς και Σανς ξεκίνησαν αγχωμένα, με τους γηπεδούχους να «ξεκολλούν» επιθετικά από τους 7 συνεχόμενους πόντους του Μίντλετον. Τα «Ελάφια» ήταν πολύ συγκεντρωμένα στην άμυνα και ο Αντετοκούνμπο με καλά στατιστικά στην 1η περίοδο (10π., 6 ριμπ., 4/4 βολές) πήγε την ομάδα του στο +13 (29-16), από νωρίς.

Στη δεύτερη περίοδο παραλίγο να γίνει η ζημιά. Χόλιντεϊ και Μίντλετον ήταν άστοχοι και οι Σανς έκλεισαν το ημίχρονο με προβάδισμα (42-47), την ώρα που για τους Μπακς, ο Αντετοκούνμπο είχε 17 πόντους, αλλά έδειχνε μόνος του.

Στην 3η περίοδο Ο «Greek Freak» ήταν ασταμάτητος, έχοντας 20 πόντους σε αυτό το διάστημα, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν λύσεις για να μην αφήσουν τους Μπακς να ξεφύγουν (77-75).

Στην τέταρτη περίοδο, ο Γιάννης συνέχιζε να οδηγεί, αλλά στο τέλος, χρειάστηκε το σπουδαίο σουτ του Μίντλετον, για το 102-96, που «καθάρισε» το ματς και τους έδωσε τον τίτλο, μετά από 50 χρόνια. Ο Γιάννης πήρε τη σκυτάλη από τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Ο μπόμπερ Μίντλετον στον έβδομο ουρανό…

Πρωταθλητής και ο αδερφός του Θανάσης Αντετοκούνμπο που όμως δεναγωνίστηκε λόγω υγειονομικού πρωτοκόλλου της πανδημίας…

Τα δωδεκάλεπτα του έκτου τελικού: 29-16, 42-47, 77-75, 105-98

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria