Enovid της SaNOtize -Το ρινικό σπρέι που εξουδετερώνει τον κορονοϊό πουλιέται πλέον στα φαρμακεία του Ισραήλ - OlaDeka

Enovid της SaNOtize -Το ρινικό σπρέι που εξουδετερώνει τον κορονοϊό πουλιέται πλέον στα φαρμακεία του Ισραήλ

Το Enovid, ένα νέο ρινικό σπρέι που εξουδετερώνει το SARS-CoV-2, μεταξύ άλλων ιών, κυκλοφορεί τώρα στο Ισραήλ.

Η Ισραηλινή Dr. Gilly Regev ανέπτυξε το σπρέι με τον Dr. Chris Miller

Αν και το Ισραήλ ενέκρινε το Enovid ως ιατρική συσκευή προστασίας από ιούς, οι κλινικές δοκιμές Φάσης II στο Ηνωμένο Βασίλειο βρήκαν στατιστικά σημαντικές ενδείξεις ότι το σπρέι μπορεί να αποτρέψει τη μετάδοση του κορονοϊού και να μειώσει το ιικό φορτίο και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων σε άτομα που έχουν ήδη μολυνθεί με τον ιό.

Αναπτύχθηκε από την SaNOtize, μια καναδική startup βιοτεχνολογίας που ιδρύθηκε από την Ισραηλινή επιστήμονα Dr. Gilly Regev και τον Dr. Chris Miller, το σπρέι έχει επίσης εγκριθεί για πώληση στο Μπαχρέιν.

Ενώ στο εμπόριο κυκλοφορεί ως «απολυμαντικό για τη μύτη» (όπως τα αντισηπτικά χεριών), οι εργαστηριακές δοκιμές του Enovid της SaNOtize έδειξαν ότι ήταν ικανό να σκοτώσει το 99,9% των ζωντανών ιών μέσα σε δύο λεπτά. Όταν κυκλοφόρησε αυτόν τον μήνα, το αρχικό απόθεμα προμηθειών πουλήθηκε από ισραηλινά φαρμακεία σε δύο ημέρες, δήλωσε η Regev.

«Ελπίζω πραγματικά να είναι ένα καλό case study για να δείξουμε στον κόσμο τι μπορεί να κάνει ένα προϊόν σαν αυτό», δήλωσε η Regev στους δημοσιογράφους.

Καθώς η παραλλαγή Delta εξαπλώνεται, το Enovid θα μπορούσε να προσφέρει μια πολλά υποσχόμενη λύση για την επιβράδυνση της μετάδοσης μεταξύ των εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων. «Με την τρέχουσα αύξηση των λοιμώξεων λόγω της χαμηλότερης αποτελεσματικότητας του εμβολίου με την παραλλαγή Delta, ο συνδυασμός του ρινικού σπρέι με το εμβόλιο θα δώσει στους ανθρώπους πολύ ισχυρότερη προστασία», δήλωσε η Regev.

Η SaNOtize δεν έχει δοκιμάσει ακόμα το Enovid στην παραλλαγή Delta συγκεκριμένα. Ωστόσο, η Regev αναμένει ότι το ρινικό σπρέι θα λειτουργήσει ενάντια σε αυτή. «Είναι ένα γενικό αντιικό. Το δοκιμάσαμε στη γρίπη, το δοκιμάσαμε σε ρινοϊό, το δοκιμάσαμε σε RSV », είπε. Λειτουργεί σε όλους αυτούς τους ιούς και τις παραλλαγές τους. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να πιστέψουμε ότι δεν πρόκειται να είναι αποτελεσματικό και στη μετάλλαξη Delta. “

Κάθε φιαλίδιο, που κοστίζει περίπου 42 $, περιέχει αρκετό ρινικό σπρέι για έναν ενήλικα για να το χορηγήσει δύο φορές την ημέρα για ένα μήνα. Η SaNOtize προσπαθεί ενεργά να μειώσει το κόστος παραγωγής και να μειώσει την τιμή, δήλωσε η κα. Regev.

Με ενδιαφέρον για το Enovid από όλο τον κόσμο, η SaNOtize ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή. Η Regev δήλωσε πως αναμένει ότι το προϊόν θα εγκριθεί για πώληση σε πολλές άλλες χώρες μέσα στους επόμενους μήνες.

Το Enovid της SaNOtize, ένα αντιικό ρινικό σπρέι για τονο κορονοϊό, διατίθεται πλέον στο Ισραήλ

Τα συστατικά του Enovid συνδυάζονται για να απελευθερώσουν το μονοξείδιο του αζώτου, μια ουσία που σκοτώνει ιούς στα ρινικά περάσματα. “Όλα τα συστατικά χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων και έχουν πολύ ισχυρό προφίλ ασφάλειας”, δήλωσε η Regev.

Οι Regev και Miller άρχισαν αρχικά να αναπτύσσουν υγρούς σχηματισμούς οξειδίου του αζώτου πριν από 13 χρόνια με στόχο τη δημιουργία προληπτικής γρίπης, η οποία ήταν δύσκολο να αποδειχθεί ότι ήταν αποτελεσματική, δήλωσε η ίδια η Dr Regev. Είχαν προχωρήσει στην ανάπτυξη θεραπειών για χρόνια ιγμορίτιδα και διαβητικά έλκη στα πόδια, αλλά επέστρεψαν στην ιδέα του ρινικού ψεκασμού για ιούς στην αρχή της πανδημίας.

Η Regev βλέπει το αντιιικό ρινικό σπρέι να αποτελεί μέρος μιας τυπικής ρουτίνας υγιεινής, όπως έχει και το απολυμαντικό χεριών. “Μερικοί άνθρωποι θα το χρησιμοποιήσουν μόνο όταν βρίσκονται σε πτήση ή σε συναυλία ή σε τρένο με πολλά άτομα, αλλά κάποιοι θα το υιοθετήσουν ως καθημερινή ρουτίνα για να αποτρέψουν να αρρωστήσουν.”

Έχοντας χρησιμοποιήσει το ίδιο το ρινικό εκνέφωμα τα τελευταία χρόνια, η Regev είχε στη διάθεση της στοιχεία για την αποτελεσματικότητά του πριν από τις κλινικές δοκιμές. «Συνήθιζα να αρρωσταίνω μετά από κάθε πτήση. Μόλις άρχισα να το χρησιμοποιώ ως ρουτίνα όταν πήρα στο αεροπλάνο και όταν κατέβηκα από το αεροπλάνο, και σταμάτησα να αρρωσταίνω », είπε.

Επί του παρόντος, εν μέσω δύο κλινικών δοκιμών Φάσης III, η SaNOtize ελέγχει εάν το Enovid μπορεί να μειώσει τις νοσηλείες. «Ο στόχος είναι να συλλέξουμε όλα τα δεδομένα και να δείξουμε ότι είναι πραγματικά αποτελεσματικό. Γνωρίζουμε ότι σκοτώνει ιούς και γνωρίζουμε επίσης ότι η λοίμωξη ξεκινά από τη μύτη. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ήδη μειώσει το ιικό φορτίο στους ανθρώπους από τη μύτη», δήλωσε η Regev. “Έχουμε αρκετά δεδομένα, αλλά μπορούμε να συνεχίσουμε να συλλέγουμε δεδομένα.”

Με πληροφορίες από πρόσφατα δημοσιεύματα Ισραηλινών ΜΜΕ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria