Χρήστος Παππάς: Συνελήφθη ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής - OlaDeka

Χρήστος Παππάς: Συνελήφθη ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθη το «δεξί χέρι» του Νίκου Μιχαλολιάκου και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης 1 Ιουλίου ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής σε σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον φιλοξενούσε στο σπίτι της μία 50χρονη Ουκρανή που είχε πάρει πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα ήταν υποψήφια με την παράταξη του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας.

O καταζητούμενος χρυσαυγίτης, δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου είχε διαφύγει μετά την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών η οποία καταδίκασε τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, ως εγκληματική οργάνωση.

Ο 60χρονος βρίσκεται στον 12 όροφο της ΓΑΔΑ, ενώ αύριο (2/7) θα πάει στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δικηγόρος του είναι ο Περικλής Σταυριανάκης. Ο Χρήστος Παππάς φέρεται να εξαφανίστηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών του.

Εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε ότι ο πρώην βουλευτής είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του, την 1η Οκτωβρίου, στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Είχε αφήσει στο σπίτι του το κινητό του τηλέφωνο – αυτό με το οποίο επικοινωνούσε κυρίως με συγγενείς, συνεργάτες κ.λπ.- το οποίο συνεχώς δεχόταν κλήσεις χωρίς απόκριση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη του Χρήστου Παππά

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ»

Τον περασμένο Φλεβάρη είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Χρήστο Παππά. Σημειώνεται ότι το σήμα της Ιντερπόλ δίνει τη δυνατότητα για την προώθηση ενταλμάτων από τις Αρχές ενός κράτους σε άλλες χώρες, προκειμένου να διευκολυνθούν η σύλληψη και η έκδοσή του.

Έτσι συνελήφθη ο Χρήστος Παππάς

Η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία ήταν αυτή που έστησε την επιχείρηση της σύλληψης του Χρήστου Παππά, μετά από πληροφορίες που είχε συλλέξει για το που βρισκόταν ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής. Οι πληροφορίες αυτές ανέφεραν πως ο Παππάς φιλοξενούταν από κάποιον σε ένα σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου.

Εκεί, λοιπόν, στήθηκε η επιχείρηση και τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής προχώρησαν στη σύλληψη, ενώ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αναζητείται για υπόθαλψη. Μετά τη σύλληψη, ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής, στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ και το επόμενο βήμα είναι να βρεθεί στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, κι από εκεί στη φυλακή καθώς είναι ήδη καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, λόγω της δράσης του στη Χρυσή Αυγή.

Τα βουλεύματα για τον Χρήστο Παππά

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τη φυγοδικία του Χρήστου Παππά τον περασμένο Οκτώβριο, για τον 60χρονο και τους περιοριστικούς όρους με τους οποίους ήταν ελεύθερος, υπήρχαν δύο βουλεύματα:

Το βούλευμα 440 του 2015 με το οποίο προέβλεπε, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, αφαίρεση διαβατηρίου, υποχρέωση εμφάνισης τρεις φορές το μήνα (κάθε 1η, 10 και 20), στο Α.Τ. Παπάγου, που ήταν η κατοικία του, απαγόρευση εξόδου εκτός Αττικής, απαγόρευση κίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα και υποχρέωση διανυκτέρευσης στο σπίτι του.

Ο Παππάς έκανε προσφυγή και εκδόθηκε νέο βούλευμα, το 1426 του 2015, το οποίο μετέτρεψε την υποχρέωση εμφάνισης στο Α.Τ. από τρεις φορές σε μία και ειδικότερα κάθε 1η του μήνα, ενώ κατάργησε την υποχρέωση διανυκτέρευσης στο σπίτι του.

Από τότε έως τώρα, αναφέρεται από πηγές του υπουργείου, δεν υπήρξε καμία παραβίαση «και ως εκ τούτου δεν ήταν ύποπτος φυγής».

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria