Πρόστιμο σε ιερέα στο Τσοτύλι Κοζάνης επειδή έκανε λιτανεία της εικόνας, την παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας - OlaDeka

Πρόστιμο σε ιερέα στο Τσοτύλι Κοζάνης επειδή έκανε λιτανεία της εικόνας, την παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας

Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη, αλλά αληθινό, στο Τσοτύλι Κοζάνης, όπου η Αστυνομία επέβαλλε πρόστιμο 1.500 ευρώ στον ιερέα της εκκλησίας του χωριού, επειδή έκανε λιτανεία της εικόνας, την παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας!

Αυτό είναι από τα πιο προκλητικά που έχουν γίνει σε βάρος της εκκλησίας και των πιστών, που ξεσηκώθηκαν μόλις έμαθαν για το πρόστιμο και ζήτησαν εξηγήσεις από την Αστυνομία, αφού στη λιτανεία που έγινε, ήταν παρόντες και επίσημοι, στελέχη της Κυβέρνησης, βουλευτής και ο Περιφερειάρχης!   

Εντύπωση προκαλεί επίσης, το γεγονός πως η Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης, είχε επιτρέψει τη διενέργεια της λιτανείας, προεξάρχοντος, μάλιστα, του ίδιου του μητροπολίτη Αθανάσιου (!), ενώ για το θέμα της λιτανείας, εκτός από το πρόστιμο, υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση.

Η επιβολή προστίμου, ύψους 1.500 ευρώ, ανακοινώθηκε ήδη στον ιερέα του ναού της Αγίας Μαρίνας Τσοτυλίου, «για την παράνομη, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τα μέτρα για την πανδημία του κορονοϊού,  διενέργεια λιτανείας, την παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνης», όπως του είπαν οι Αστυνομικοί.

Στη λιτανεία της εικόνας, έδωσαν το “παρών”, τόσο ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, όσο και η βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας, Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία, μάλιστα, “ανέβασε” και σχετικές φωτογραφίες στο προσωπικό της προφίλ, στο Facebook.

Στο δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για τις παραβάσεις των μέτρων για τον κορονοϊό, αναφέρεται: «Δυτική Μακεδονία: 1.500 ευρώ πρόστιμο σε ιερωμένο για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων», ενώ υπάρχουν ήδη αντιδράσεις από πιστούς, οι οποίοι ζητούν εξηγήσεις και από τον περιφερειάρχη, όπως και από την τοπική βουλευτή, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό, δεν έχουν ευθύνη οι συγκεκριμένοι, οι οποίοι μάλιστα, ακολούθησαν τη λιτανεία της εικόνας της Αγίας Μαρίνας, δεδομένου ότι είχε δοθεί και η σχετική άδεια από τη Μητρόπολη.

«Μας διώχνετε από την εκκλησία, πού θέλετε να μας οδηγήσετε;» φώναζαν στους πολιτικούς και ακόμη: «Δεν θα σας περάσει, εμείς θα πληρώσουμε το πρόστιμο, αλλά μην ξαναπλησιάσετε για ψήφους…»

Υπήρχαν μάλιστα κάτοικοι του Τσοτυλίου, που φώναζαν δυνατά: «Αφήνετε τους λαθρομετανάστες να κάνουν πάρτι και κυνηγάτε την εκκλησία! Ντροπή»! 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria