Πολύ κοντά στο lockdown Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Ηράκλειο, Ρέθυμνο - OlaDeka

Πολύ κοντά στο lockdown Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Ηράκλειο, Ρέθυμνο

Τον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας της χώρας παρουσίασε κατά την ενημέρωση των 6 μ.μ. ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία Νίκος Χαρδαλιάς. «Δεν έχει έρθει ακόμα το τέλος της πανδημίας», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, σημειώνοντας ότι υπάρχει αύξηση σε 64 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι οι περιοχές Μυκόνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και οι δήμοι Ιητών, Θήρας και Πάρου είναι σε πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τεστινγκ, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Κάτι που σημαίνει ότι ενδέχεται σύντομα να γίνουν κόκκινες στον χάρτη επιδημιολογικής προστασίας και να τεθούν σε lockdown.

Οπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, στη Μύκονο ο αριθμός των κρουσμάτων έχει τετραπλασιαστεί σε μια εβδομάδα, στο Ηράκλειο έχει τριπλασιαστεί και στο Ρέθυμνο έχει και διπλασιαστεί.

Μάλιστα, σήμερα, Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 86 κρούσματα στη Μύκονο, αριθμό-ρεκόρ για το νησί. «Στις περιοχές που κάναμε αναφορά, νομίζω είναι ξεκάθαρη η επιβάρυνση η επιδημιολογική και ναι, είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα.

Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αυτά τα μέτρα αν μπορέσουμε τα επόμενα 24ωρα να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι και να γίνει αντιληπτό από όλους ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγανοποιήσουμε όλα τα cluster και τις συρροές που υπάρχουν στις περιοχές αυτές», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Οι περιφερειακές ενότητες που ανεβαίνουν επίπεδο, και πάνε στο πορτοκαλί: Γρεβενά Ιωάννινα Ανατολική Αττική Βόρειος Τομέας Αθηνών Πειραιάς Δυτικός Τομέας Αθηνών Κεντρικός Τομέας Αθηνών Δυτική Αττική Λάρισα Σαλαμίνα και Πάρος.

Επίσης επίπεδο ανεβαίνουν -και μεταφέρονται στο κίτρινο- και οι περιφερειακές ενότητες: Καρδίτσας Λασιθίου Μεσσηνίας Aνδρου Αχαΐας Κοζάνης Τήνου Πρέβεζας Ζακύνθου Σύρου Λέσβου Θεσσαλονίκης Θεσπρωτίας Αρκαδίας Κεφαλληνίας Αιτωλοακαρνανίας Στο ίδιο επίπεδο, δηλαδή στο κίτρινο, ανεβαίνει η Ικαρία, η Λέρος, η Λευκάδα, η Κύθνος, η Αντίπαρος, η Χίος, η Μήλος και η Σέριφος.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria