Πολεοδομική ταυτότητα διαθέτει πλέον το κτίριο της Ε.Δ.Η.Κ.Α - OlaDeka

Πολεοδομική ταυτότητα διαθέτει πλέον το κτίριο της Ε.Δ.Η.Κ.Α

Πολεοδομική ταυτότητα  διαθέτει πλέον το κτίριο  της Ε.Δ.Η.Κ.Α . Την νομιμοποίηση του κτιρίου του μεγαλύτερου στην Δυτική Μακεδονία, ανακοίνωσε σήμερα από την Καστοριά ο περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας  Γιώργος Κασαπίδης.

«Σε συνεργασία με τους προέδρους και τις  διοικήσεις των Επιμελητηρίων θέσαμε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των υποδομών τους και κυρίως των κτιρίων τους, ώστε αυτά να καταστούν λειτουργικά, σύγχρονα και αναβαθμισμένα  μειώνοντας το κόστος λειτουργίας και αναβαθμίζοντας  τις παρεχόμενες υπηρεσίες με όλες τις υποδομές που από  εδώ  και στο εξής θα αρχίσουν να υλοποιούνται.

Προϋπόθεση  γι’ αυτή την αναβάθμιση ήταν η πολεοδομική τακτοποίηση που  δυστυχώς ήταν μία  έκπληξη για όλους μας. Πολλά κτίρια και δημόσια και ιδιωτικών φορέων, δεν ήταν νόμιμα.

Έτσι, εκτός από το μεγαλύτερο κτίριο της  Δυτικής Μακεδονίας την ΕΔΗΚΑ που  δεν είχε πολεοδομική ταυτότητα και τα Διοικητήρια της  Δυτικής Μακεδονίας, δεν ήταν νόμιμα.  Για να κάνουν οτιδήποτε, ένα κεραμίδι να βάλουν στα κτίρια, έπρεπε να τα νομιμοποιήσουμε, ή την ίδια στιγμή που έβγαιναν κλιμάκια υπηρεσιακών παραγόντων για να κάνουν ελέγχους περί νομιμότητας στους συμπολίτες μας τα κτίριά μας ήταν παράνομα.

Αυτή την αντίθεση δεν θελήσαμε να την συνεχίσουμε ως περιφερειακή αρχή, βάλαμε ως προτεραιότητα   την νομιμοποίηση   όλων των κτιρίων έτσι και τα διοικητήρια νομιμοποιήθηκαν και τα κτίρια των Επιμελητηρίων.

Είμαστε λοιπόν σήμερα εδώ  στην Καστοριά, για να  δώσουμε  συνέχεια μετά από αυτή την τακτοποίηση που διήρκησε όλο το προηγούμενο  διάστημα. Ήταν μια επίπονη διαδικασία, όμως ασχοληθήκαμε σοβαρά και επισταμένα   σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, ώστε από  δω και στο εξής το σπίτι του επιχειρηματία να έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις υποδομές να προφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες όχι μόνο στο Επιμελητήριο αλλά και σε όλα τα μέλη του», σημείωσε ο κ. Κασαπίδης.

«Σε συνεργασία με την Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας, θα  σχεδιάσουμε και θα αναπτύξουμε τις προτάσεις μας  για την ουσιαστική αξιοποίηση του κτιρίου για τους επιχειρηματίες,  αλλά και όλο το κοινωνικό σύνολο», ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς  Χαράλαμπος Καραταγλίδης, ο οποίος  δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλαν  ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την νομιμοποίηση του κτιρίου.

«Το  κτίριο θα πρέπει να αξιοποιηθεί», επισήμανε από την  πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς  Δημήτρης Σαββόπουλος.

Ε.Ψ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria