Ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος για την πυρκαγιά στη Χρυσή - OlaDeka

Ο Χρήστος Γκοσλιόπουλος για την πυρκαγιά στη Χρυσή

Το ξέσπασμα της πρόσφατης πυρκαγιάς στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας Χρυσής στη Δ.Ε. Αρενώνμας ανησύχησε όλους στον δήμο Νεστορίου. Οι μνήμες της μεγάλης καταστροφής από την πυρκαγιά του 2007 στον Γράμμο είναι νωπές και ορατές ακόμη. Η έγνοια μας να μην επαναληφθεί ανάλογη καταστροφή είναι σταθερή και διαρκής. Ίσως για αυτό, σε συνδυασμό και με τη γνώση που έχει συσσωρευτεί από τα προηγούμενα συμβάντα και ιδίως του 2007, επιτρέπουν την άμεση και επιτυχή αντιμετώπιση περιστατικών πυρκαγιάς στα δάση του Γράμμου, όπως το πρόσφατο στην Χρυσή.

Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω για την τάχιστη και μεγάλη κινητοποίηση εναέριων (2 canadairκαι 1 ελικόπτερο) και επίγειων δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος (πάνω από 60 πυροσβέστες με οχήματα από διάφορες περιοχές). Ευχαριστώ θερμά τις υπηρεσίες και τα στελέχη της Πυροσβεστικής για τον αγώνα και τις κοπιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν για να περιορίσουν και να σβήσουν τελικά την πυρκαγιά πριν αυτή λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ιδιαιτέρως τον περιφερειακό διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας κ. Σ. Κορελα, τον διοικητή ΠΥ Καστοριάς κ. Δ. Παπουτσίδη, τον διοικητή Νομού Καστοριάς κ. Κ. Τσαλικη, τον διοικητή του κλιμακίου Νεστορίου κ. Δ. Τάσο, τον υποδιοικητή κ.Κ. Βακουφτσήκαι όλους τους πυροσβέστες που επιχείρησαν στην περιοχή μας. Όπως επίσης ευχαριστώ όλους όσους συνέδραμαν είτε πρόκειται για φορείς και υπηρεσίες (Π.Ε. Καστοριάς, Δασική Υπηρεσία κ.α.), είτε συμπολίτες μας και ιδίως τα μέλη των τοπικών δασικών συνεταιρισμών που προσέτρεξαν εθελοντικά να συνεισφέρουν. 

Στην προσπάθεια αυτή, ο δήμος Νεστορίου ήταν παρών από την πρώτη στιγμή και συνέδραμε με κάθε μέσο και τρόπο. Είμαστε και θα είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη και σταθερά απέναντι σε όσους ενδεχόμενα επιβουλεύονται και θέτουν σε κίνδυνο τα δάση μας. Η προστασία του περιβάλλοντος και του δασικού μας πλούτου αποτελεί προτεραιότητα. Η ασφάλεια των δασών μας καθημερινή φροντίδα.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria