Ο ΟΡΜΟΣ για την ανάπλαση της Νότιας Παραλίας - OlaDeka

Ο ΟΡΜΟΣ για την ανάπλαση της Νότιας Παραλίας

Το Εργαστήριο Λαογραφίας και Παραδοσιακού Χορού «ΟΡΜΟΣ» μέσω του εκπροσώπου του κ. Μπινιάκου Μιχαήλ, μετά την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου K, Τσανούσα επί της προμελέτης
εξέφρασε την ανησυχία του, μήπως ξεφεύγουμε από τον κεντρικό στόχο, όπως ανέφερε καθώς από την παρέμβαση λείπουν έργα υλικών αλλά και άυλων παρεμβάσεων, όπως αρχικά είχαν σχεδιαστεί στο ΕΣΣΒΑΑ, χαρακτηρίζοντας ωστόσο την ανάπλαση αναγκαία και θετική.

Αναρωτήθηκε για τη μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού του έργου σχετικά με την αρχική εκτίμηση.

Συνέχισε λέγοντας, πως το “πράσινο” πρέπει να διατηρηθεί, όπως και να δημιουργηθούν νησίδες πρασίνου με γρασίδι και λουλούδια για αισθητικούς και περιβαλλοντικούς λόγους.

Στο συνολικό σχεδιασμό της ανάπλασης θα πρέπει να αποφευχθούν μιμητικές τάσεις, όπως π.χ, η διαμόρφωση της νέας
παραλίας Θεσσαλονίκης.

Εξέφρασε την ανησυχία, μήπως οι θέσεις στάθμευσης δεν θα είναι
επαρκείς για τους μονίμους κατοίκους. Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας σύγχρονου ποδηλατοδρόμου, χαρακτηρίζοντας όμως περιορισμένο το μήκος τοι.

Δήλωσε υπέρ της διαμόρφωσης νησίδας, στο ύψος περίπου της Μεγ. Αλεξάνδρου 109, που θα δίνει τη δυνατότητα αναστροφής στους οδηγούς οχημάτων, μετά τις απαραίτητες φυσικά, κυκλοφοριακές
ρυθμίσεις, χωρίς όμως τη συνολική καταστροφή της αλάνας – πάρκου, του κοινόχρηστου χώρου της περιοχής.

Κλείνοντας, τόνισε, πως είναι υπέρ της ανάπλασης και ζήτησε να ληφθούν υπ’ όψιν οι παρατηρήσεις μελών και φίλων του ε.λ.π.χ. «ΟΡΜΟΣ» που εκπροσωπεί και οι οποίες θα σταλούν ηλεκτρονικά.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria