Ολυμπία Τελιγιορίδου: «20 μήνες καθυστέρηση και 38εκ. ευρώ καπέλο στο βόρειο τμήμα του Ε65» (βίντεο) - OlaDeka

Ολυμπία Τελιγιορίδου: «20 μήνες καθυστέρηση και 38εκ. ευρώ καπέλο στο βόρειο τμήμα του Ε65» (βίντεο)

Για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Αλβανίας, η κυβέρνηση δεν έχει μία σταθερή γραμμή – Συνιστούμε στους υπουργούς να συνεννοηθούν, να συντονιστούν και να μην χαθεί άλλος χρόνος

Η Ολυμπία Τελιγιορίδου στο σ/ν του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη Σύμβαση παραχώρησης για το έργο Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του Βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, τόνισε:

– Ξεκινώντας από την επικαιρότητα: Ελπίζουμε ότι τώρα που ο Πρωθυπουργός έχει πάρει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το σπίτι του Βολταίρου να έχει διδαχθεί από την ρήση του: «Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Δεν είναι η καταγωγή, αλλά η αρετή μόνο που τους κάνει να διαφέρουν» και να μη συνεχίσει να πιστεύει, όπως δήλωνε, στις κοινωνικές ανισότητες. Ο πρωθυπουργός επειδή είναι γόνος οικογένειας με όνομα δεν έχει το δικαίωμα να μην τηρεί και να μην εφαρμόζει τους νόμους. Οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το πόθεν έσχες και οφείλει πρώτα από όλους να τηρεί τους νόμους.

– Οι υποδομές της χώρας πρέπει να είναι ενταγμένες σε μια αναπτυξιακή προοπτική στο πλαίσιο της ισόρροπης, δίκαιης περιφερειακής ανάπτυξης.

– Το βόρειο τμήμα του άξονα του Ε65 είναι σημαντικό, όμως δεν αποτελεί την πανάκεια για τη βίαιη απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας, ούτε βέβαια αποτελεί το έργο σύνδεσης της Θεσσαλίας με τον εθνικό κορμό 140 χρόνια μετά την απελευθέρωσή της, όπως καθ’ υπερβολή είπε ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του, υποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την επικοινωνιακή εικονική πραγματικότητα της ΝΔ.

– Ο φάκελος του έργου είναι προς έγκριση από τον Ιανουάριο του 2019. Η ΝΔ το καθυστέρησε  20 μήνες και φέρει βαρύτατες ευθύνες και για την καθυστέρηση και για το επιπλέον κόστος με το ποσό των 38 εκατομμυρίων ευρώ.

– Η απολιγνιτοποίηση γίνεται βίαια και με γονατογραφήματα, χωρίς σύνδεση έργων και χωρίς ξεκάθαρο στόχο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Αλβανίας, όπου η κυβέρνηση δεν έχει μία σταθερή γραμμή. Ο υφυπουργός των υποδομών στις 17  Απριλίου στην Καστοριά είπε πως ξεκινάμε από μηδενική βάση για να βρούμε τη βέλτιστη λύση, ενώ στις 23 Απριλίου του 2021 ο υπουργός σε ερώτηση κοινοβουλευτική που καταθέσαμε έλεγε ότι δεν υπάρχει αλλαγή σχεδιασμού και η βέλτιστη διαδρομή εντάχθηκε στο interreg.

– Συνιστούμε στους υπουργούς να συνεννοηθούν, να συντονιστούν και να μην χαθεί άλλος χρόνος. Αν δυσκολεύονται ας ακολουθήσουν το σχέδιο του στρατηγικού πλαισίου υποδομών και μεταφορών που βρήκαν έτοιμο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria