Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για Green Pass, μετακινήσεις και ανεμβολίαστους - OlaDeka

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για Green Pass, μετακινήσεις και ανεμβολίαστους

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τις μετακινήσεις και το Green Pass

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις των πολιτών για ταξίδια εντός της χώρας, το Green Pass και τους ανεμβολίαστους.

Νωρίτερα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Yγείας που συνεδρίασαν σήμερα, εισηγήθηκαν οι πολίτες της χώρας να κάνουν τα εσωτερικά ταξίδια με τα δημόσια μέσα μεταφοράς, δηλαδή τα αεροπλάνα, τα καράβια, τα τρένα και τα λεωφορεία, μόνο με το πιστοποιητικό εμβολιασμού (green pass) που άρχισε να ισχύει από την 1η Ιουλίου σε ολόκληρη την Ευρώπη θα μπορούν οι πολίτες της χώρας μας.

Πρόκειται για ένα μέτρο που ισχύει ήδη για τις μετακινήσεις στο εξωτερικό και θα ισχύει και για το εσωτερικό της χώρας.

Στόχος όπως έλεγε μέλος της επιτροπής στο ethnos.gr, να υπάρχει προστασία των επιβατών με δεδομένο ότι στα δημόσια μέσα μεταφοράς υπάρχει συνωστισμός. Υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές με τις οποίες συνομίλησε το ethnos.gr έλεγαν ότι είναι ένα μέτρο που θα εφαρμοζόταν ούτως ή άλλως αφού στα ταξίδια του εξωτερικού με τα αεροπλάνα χρησιμοποιείται ήδη από σήμερα το green pass. Δηλαδή για να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με δημόσιο μέσο μεταφοράς, θα πρέπει είτε να έχει εμβολιαστεί, είτε να έχει νοσήσει, είτε να διαθέτει αρνητικό τεστ.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria