Λιγνάδης: «Όχι» σε δεύτερη προφυλάκιση είπε το Δικαστικό Συμβούλιο - OlaDeka

Λιγνάδης: «Όχι» σε δεύτερη προφυλάκιση είπε το Δικαστικό Συμβούλιο

«Όχι» σε δεύτερη προφυλάκιση για τις νέες κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει ο Δημήτρης Λιγνάδης είπε το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.

Ομόφωνα οι δικαστές τάχθηκαν υπέρ της άποψης που είχε διατυπώσει η 19η τακτική ανακρίτρια καθώς κλήθηκε να λύσει την διαφωνία που προέκυψε μεταξύ της δικαστικού λειτουργού και του εισαγγελέα.

Οι δικαστές αποφάσισαν να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του προφυλακισμένου σκηνοθέτη και κατ’αυτό τον τρόπο το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την απολογία του κατηγορούμενος για δυο ακόμη βιασμούς είχε επιστρέψει στη φυλακή με ανακρίτρια και εισαγγελέα να διαφωνούν για το εάν θα πρέπει να του επιβληθεί δεύτερη προφυλάκιση για τις νέες κατηγορίες σε βάρος του.

Η 19η τακτική ανακρίτρια είχε την άποψη ότι πρόκειται για την ίδια υπόθεση και κατά συνέπεια δε χωρεί δεύτερη προφυλάκιση, ενώ ο εισαγγελέας ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις και ζήτησε να εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria